G4Media.ro

General Motors extinde rechemarea vehiculelor electrice Chevrolet Bolt din cauza riscului de…

Sursa Foto: www.jackburford.com

General Motors extinde rechemarea vehiculelor electrice Chevrolet Bolt din cauza riscului de incendiu / Costuri de 1 miliard de dolari pentru producătorul american

General Motors va înregistra costuri de 1 miliard de dolari pentru extinderea rechemării vehiculelor electrice Chevrolet Bolt din cauza riscului de incendiu legat de pachetul de baterii, aceasta fiind o lovitură pentru cel mai mare producător de automobile american care vrea să crească vânzările de automobile electrice, transmite Reuters.

Compania din Detroit a mai anunţat că va opri pe termen nedefinit vânzările vehicuelor electrice din cauza acestei probleme şi că va solicita rambursări de bani de la furnizorul de baterii LG.

Cea mai recentă rechemare include 73.000 de vehicule fabricate între 2019 şi 2022.

”Rezervele şi costurile rechemării vor fi decise în funcţie de rezultatul unei investigaţii mixte care analizează motivul care stă la originea defecţiunii, organizată de GM, LG Electronics şi LG Energy Solution”, a anunţat LG într-un comunicat, referindu-se la filialele sale.

LG a adăugat că lucrează activ cu clientul şi partenerii săi pentru a se asigura că măsurile de rechemare se desfăşoară fără probleme.

La începutul acestei luni, compania coreeană LG Electronics şi-a redus profitul operaţional din al doilea trimestru cu peste o cincime pentru a reflecta costurile pentru rechemările GM.

LG Electronics a furnizat GM module de baterii realizate cu celule produse de LG Energy Solution (LGES), filială a LG Chem.

La începutul acestui an, Hyundai Motor a declarat că va cheltui 900 de milioane de dolari pentru a înlocui bateriile LG în aproximativ 82.000 de vehicule electrice din cauza riscurilor de incendiu.

Vineri, GM a declarat că rechemarea acoperă toate vehiculele Bolt care nu au fost rechemate în iulie.

GM a declarat că va înlocui modulele de baterii defecte din vehiculele electrice Bolt şi EUV-urile cu module noi.

Costul de 1 miliard de dolari pentru cea mai recentă rechemare altor costuri de 800 de milioane de dolari ale GM legate de aceste campanii.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter