G4Media.ro

GDS: Decernarea premiului din data de 17 aprilie este contramandată/ Premiul va…

GDS: Decernarea premiului din data de 17 aprilie este contramandată/ Premiul va fi transmis domnului Augustin Lazăr spre a fi transmis apoi celor pe care dânsul i-a indicat

Grupul pentru Dialog Social (GDS) anunță într-un comunicat că decernarea premiului GDS din data de 17 aprilie a fost contramandată, precizând că premiul va fi transmis procurorului general, August Lazăr, ”spre a fi apoi transmis celor pe care dânsul i-a indicat”. Lazăr anunțase că a decis să transmită premiul dizidentului anticomunist Iulius Filip și tuturor dizidenților din România.

”Grupul pentru Dialog Social (GDS) a luat cunoștință de mesajul public prin care Procurorul General al României, Augustin Lazăr, anunță că transmite Premiul GDS pe anul 2018 disidentului Iulius Filip și tuturor luptătorilor anticomuniști care au făcut cu putință ca astăzi să trăim într-o țară democratică.

Premiul va fi trimis domnului Augustin Lazăr la Ministerul Public spre a fi apoi transmis celor pe care dânsul i-a indicat. În aceste condiții, de comun acord, decernarea premiului GDS din data de 17 aprilie 2019 este contramandată.

Îl asigurăm pe domnul Augustin Lazăr de solidaritatea noastră în lupta anticorupție a Ministerului Public pe care îl conduce”,  se arată în comunicatul GDS.

Context. Procurorul general, Augustin Lazăr, consideră că faptul că îi este acordat premiul GDS pe anul 2018 este o recunoaştere a eforturilor şi rezultatelor Ministerului Public în lupta anticorupţie, în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi în consolidarea statului de drep, transmite News.ro

Lazăr spune că a decis să transmită premiul „celor care – cu preţul vieţii sau al unor suferinţe inimaginabile – au făcut posibil ca astăzi noi să ne putem exprima liber, să trăim într-o societate democratică, să revenim acolo unde ne este locul, în Europa”. „Transmit acest premiu domnului Iulius Filip şi tuturor dizidenţilor din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România”, precizează procurorul general.

„Doresc să mulţumesc Grupului pentru Dialog Social pentru acordarea premiului GDS pe anul 2018. Sunt deosebit de onorat pentru primirea acestei distincţii, pe care o consider o recunoaştere a eforturilor şi rezultatelor Ministerului Public în lupta anticorupţie, în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, în consolidarea statului de drept”, se arată într-un mesaj al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

El adaugă că, în acest context, a luat decizia de a transmite premiul GDS „celor care – cu preţul vieţii sau al unor suferinţe inimaginabile – au făcut posibil ca astăzi noi să ne putem exprima liber, să trăim într-o societate democratică, să revenim acolo unde ne este locul, în Europa”.

„Transmit acest premiu domnului Iulius Filip şi tuturor dizidenţilor din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România, o dată cu asigurările mele că astăzi Ministerul Public este o instituţie care activează la cele mai înalte standarde profesionale. Folosesc acest prilej pentru a exprima încă o dată regretul pentru dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti, prin al căror curaj şi sacrificiu a fost scrisă cea mai demnă pagină din istoria contemporană a României”, arată procurorul general.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Citește și

Daniel Morar anunță Grupul pentru Dialog Social că renunță la premiul primit în 2011 din cauză că GDS i-a acordat premiul pentru 2018 lui Augustin Lazăr: Activitatea dânsului a presupus volens nolens, prin actele întocmite în dosarul disidentului anticomunist Iulius Filip, cauționarea regimului represiv

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. ia te uita, frate, unde era postasul !

  de ce nu ofera gds-ul direct premiul lui „Iulius Filip și tuturor luptătorilor anticomuniști care au făcut cu putință ca astăzi să trăim într-o țară democratică” ?

  • Imi pare atat de rau ca impart aerul cu oameni ca tine! Tu nu ai inteles pentru ca mesajul pe care l-au transmis adevaratii detinuti si Procuroul General e prea frumos care s-a mai ai tupeul sa bagi o magarie d’asta.

  • Ca sa se intrebe postaci ca tine,pentru care securistul si tortionar este de fapt anticomunistul si luptatorul pentru dreptate si democratie ,iar patrioti sunt dragnev,un fiu de militian comunist si nepot de cominternist tortionar si tradiceanu,fiu de turnator notoriu la securitate ,distrugator de destine pe bani!!

 2. Greseli de autocorrect:
  Imi pare atat de rau ca impart aerul cu oameni ca tine! Tu nu ai inteles pentru ca mesajul pe care l-au transmis adevaratii detinuti si Procuroul General e prea frumos ca sa mai ai tupeul sa bagi o magarie d’asta.

 3. A devenit torționar cu față umană iar sorosiștii de la GDS și-au luat -o în freză. Și Lazăr și-o va lua că AFDP nu va primi premiul de la torționar.