G4Media.ro

Gazprom va reduce furnizarea de gaze către Europa prin Ucraina, începând de…

Sursa foto: OLGA MALTSEVA / AFP

Gazprom va reduce furnizarea de gaze către Europa prin Ucraina, începând de luna viitoare

Gigantul energetic rus Gazprom a declarat că va reduce furnizarea de gaze naturale către Europa începând de lunea viitoare, prin reducerea debitului către o conductă care trece prin Ucraina, relatează CNN.

Pe contul său oficial de Telegram, compania de stat a susținut că gazul destinat Moldovei este reținut în Ucraina, astfel că va reduce furnizarea către conducta Sudzha pentru a compensa diferența.

„Volumul de gaz furnizat de Gazprom către GIS Sudzha pentru tranzitul către Moldova prin teritoriul Ucrainei depășește volumul fizic transmis la granița Ucrainei cu Moldova”, a precizat aceasta.

„Menținând în același timp dezechilibrul de tranzit prin Ucraina pentru consumatorii moldoveni, la 28 noiembrie, începând cu ora 10:00, Gazprom va începe să reducă furnizarea de gaze către GIS Sudșa pentru tranzit prin Ucraina în mărimea livrării inferioare zilnice”.

Europa s-a grăbit să își refacă stocurile în acest an înainte de iarnă, deoarece Rusia și-a redus dramatic fluxurile de gaze prin gazoduct, inclusiv prin oprirea tuturor livrărilor prin conducta Nord Stream 1 în septembrie.

Dar o provocare mai mare ar putea apărea în primăvară, când Europa va încerca să își refacă stocurile cu o cantitate mult redusă de gaz rusesc prin conducte. Fluxurile către Europa reprezintă doar 20% din nivelurile de dinainte de război, potrivit firmei de cercetare Wood Mackenzie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Sa le taie de tot. Sunt tehnologii bazate pe hidrogen si baterii care stau la sertar. Parca cineva vrea sa le faca profituri imense rusilor, arabilor si chinezilor.

  2. S-o taie de tot, ca nu ne mai trebuie, ne descurcam noi, mai punem pe noi o pătura, un chi/lot, o căciula, o sosetuta .
    In plus dacă o taie ii „rezolva” si pe ucraineni mai eficient: ii lasă si fără gaz si fără taxa de tranzit.