G4Media.ro

Gazprom avertizează că ar putea sista o altă sursă de gaze către…

sursa foto: Nord Stream 2/ Axel Schmidt

Gazprom avertizează că ar putea sista o altă sursă de gaze către Europa/ Anunțul vine la câteva ore după scurgerile de gaz și exploziile de la gazoductele Nord Stream, considerate de germani și ucraineni acte de sabotaj ale rușilor

Gazprom avertizează că o altă sursă de gaze către Europa este în pericol după scurgerile de gaz de la gazoductele Nord Stream, transmite Bloomberg. O dispută juridică ar putea face Moscova să sancționeze Naftogaz din Ucraina, mai transmite publicația citată.

Scurgeri inexplicabile deocamdată au fost detectate marți de autoritățile daneze și suedeze pe gazoductul Nord Stream 1, care a fost oprit de la începutul lunii septembrie, și Nord Stream 2, care nu a fost niciodată pus în funcțiune din cauza lipsei de autorizație ca urmare a invaziei rusești în Ucraina.

Kievul a transmis că scurgerile sunt rezultatul unui „atac terorist planificat” de Moscova, fără a prezenta vreo dovadă. Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că, dacă scurgerile de gaze din conducta Nord Stream au fost cauzate de sabotaj, „este clar că acest lucru nu este în interesul nimănui”, potrivit CNN.

Oficialii germani au declarat, de asemenea, că pare a fi un sabotaj, transmite Bloomberg. Gazprom a declarat ulterior problemelor de la Nord Stream că una dintre cele două rute rămase care aduc gaz în Europa – prin Ucraina – este în pericol din cauza unei dispute juridice.

Prețul gazelor a crescut cu aproape 20%, deoarece comercianții au luat în calcul perspectiva că Europa va trebui să trăiască fără gaz rusesc în această iarnă – și nu numai.

Gazprom a declarat că o dispută juridică riscă să determine Moscova să sancționeze Naftogaz din Ucraina. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci Gazprom nu va putea plăti taxele de tranzit, a declarat compania pe Telegram, punând în pericol fluxurile.

„În practică, acest lucru va însemna o interdicție pentru Gazprom de a-și îndeplini obligațiile față de organismele sancționate în cadrul tranzacțiilor încheiate, inclusiv tranzacțiile financiare”, a spus compania.

În cazul în care livrările prin Ucraina ar fi oprite, Gazprom ar rămâne să trimită gaze doar prin conducta TurkStream către Turcia și o mână de țări europene care nu au rupt legăturile și schimburile comerciale cu Rusia.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. Titlul nu are legătură cu conținutul (și cu realitatea), așa cum articolul vorbește de NS1, dar pune poză cu NS2. Varză de Bruxelles.

  • Oricum ar fi, trollache v-ai luat o mare mare poooola peste bot!

  • Ca sa intelegi harta, in ca ca o vezi pe undeva. NORDSTREAM 1 , ii bulit pe langa mijloc, in apele internationale , in zona economica suedeza. Adancimea marii 112 metri.
   NS2, ii bulit tot asa, in zona economica daneza. Adancimea marii 80 m in zona aia. Conductele is duble. (Ai site-ul Nordstream AG unde vezi detalii uitate)
   Numai ca, NS2 nici nu a fost pus macar in functiune, de aia se da Peskov mirat.
   Muscalii au uitat ca au.motivat amu 3 saptamani ca turbina, scurgeri de oloi, ca siemens si ca de-aia inchisesera.
   Fix in aceiasi zi , in care s-a inaugurat conducta Norvegia-Polonia si in care vor sa taie gazu la Naftogaz, dupa ce italianca o zis ca va sprijini Ucraina.
   Chestie care reduce clientii la Turkstream, adica turci, sarbi, unguri si bulgari.
   Ce nu le-o iesit la socoteala, e ca oscilatia pe piata e fost mica, foarte putini pariori mai credeau ca dau drumul rusii la gaz.

 2. Thank you, USA or UK!

 3. Inr-adevar, daca ar fi taiat gazul in martie, nu ar fi fost la fel de eficient. #maipunetiohainapevoi

  • Soldații ruși fac focuri în pădure ca să nu moară de frig când dorm pe jos. #maipunetiohainapevoi

 4. Haurarilor…..sunteți grotești!

 5. Aaaa… cine au ajuns sclaveti, rusii?!?
  Si asta se presupune ca ar trebui sa fie de rau?

 6. Da ma postac r@tat, ca Germanii nu si-au dat acordul ca tevile sa fie „torpiale”.

  Felicitari NATOo mare poo00la peste gura rusilor!

 7. Rudia lua tone de bani pe gaz, deci de ce își taie Rusia craca de sub picioare sabotând conductele? Rușii sunt bolnavi mintal.

  • Poate fi vorba de fractiuni rusesti care dorect continuarea razboiului cu orice pret.

 8. Comentarii prostești .

 9. Polonezi au zis ca au fost rusii. Mai iti iei salariul in ruble ?

 10. O veste buna , la iarna vom cumpara inca o patura …. Rumenii sunt cei mai fericiti, se lauda ca au un pic de gaz in ciuda tarilor europene , culmea este ca rumnu vrea gazul ieftin sa moara vecinii de ciuda … eu cred ca rumanul a belit capra , vor face foamea cu exceptia Bugetarilor

 11. @ ilie – postacule, n-ai inteles nimic, absolut nimic! Du-te si te culca

 12. Disperarea e mare la Kremlin 🙂

 13. UE nu a inteles un lucru, cu Putin sau fara, ca pierde ori castiga conflictul s-au ras pe bot de gaze si petrol de la Marele Urs. Sa traiti bine !

 14. Cei mai pr0astw fii nte de pe online sunt AUR olacii Rusiei, bai Ilie bai Trotineta, Germania nu mai este condusa de sluga rusilor adica de Merkel, este condus exact de opozitie, si chiar daca Scholtz pica si se intoarce vreun apropiat de-al lui Mwrkel tot poo00la in gura o sa isi ia!

  Ari pierdut pe toate liniile bai r@tatilor! Hai sa va vedem nuclearele mi-as d b in mormintelw copiilor vostrii de gun0aie sociale!