G4Media.ro

Garda de Mediu Ilfov a amendat cu 100.000 de lei două societăți…

sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Ilfov

Garda de Mediu Ilfov a amendat cu 100.000 de lei două societăți din Sectorul 3

Comisarii Gărzii de Mediu Ilfov au amendat joi cu 100.000 de lei două societăţi aparţinând Sectorului 3, din cauza unor neconformităţi în gestionarea şi depozitarea deşeurilor, relatează Agerpres.

„Astăzi, 14 aprilie, comisarii Gărzii de Mediu Ilfov au finalizat controlul la halele din Splaiul Unirii Nr. 15, localitatea Popeşti Leordeni, aflate în exploatarea SC SD3 Salubrizare şi Deszăpezire S3 SRL. În urmă cu câteva zile mai mulţi cetăţeni ce locuiesc în zona sesizau un accentuat disconfort olfactiv. În urma acestor sesizări, o echipă de comisari GNM s-a deplasat la faţa locului unde a constatat neconformităţi în gestionarea şi depozitarea deşeurilor”, a postat Garda de Mediu pe propria pagină de Facebook.

n cadrul acestor hale, operatorul depozita deşeuri RDF (deşeuri rezultate din tratarea mecanică a deşeurilor municipale şi asimilabile) provenite de la staţia de sortare aflată pe strada Lunca Vişagului din sectorul 3, Bucureşti, scopul fiind acela de stocare temporară până la valorificarea energetică a deşeurilor.

În plus, comisarii au putut constata existenţa unei cantităţi însemnate de deşeuri vegetale şi mobilier urban dezafectat aflat în diferite stadii de degradare, toate depozitate în afară halelor, pe platforma betonată.

„Pentru toate neconformităţile constatate comisarii GNM au aplicat două sancţiuni în valoare totală de 100.000 lei şi au dispus interzicerea pe viitor a depozitării deşeurilor precum şi evacuarea imediată a deşeurilor identificate, respectând prevederile legale în vigoare”, a scris Garda de Mediu pe pagina de socializare.

Comisarii Gărzii de Mediu Ilfov vor urmări şi monitoriza respectarea măsurilor impuse acestor societăţi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Sa verifice tot in sectorul 3 la fosta gradina cinema Gloria in Aleea Stanila sunt taiati foarte multi arbori chiar acum ii gasiti inca in stiva

 2. 100.000 e o gluma.

 3. Cumva aceste amenzi vor fi plătite de către locuitorii sectorului 3? Votați Negoiță!

 4. Poate Garda de Mediu sa de-a cate amenzi vrea, pe Gunoiul ăla de Negoiță îl doare direct undeva. Toate amenzile astea sunt plătite de prostimea din sector 3 care îl tot votează. Cu banii pe aceste amenzi se puteau face diferite parcuri pentru copii. Prostimea, votați cu încredere Negoiță.

 5. Imi vine sa ma sparg de ras si de nervi in acelasi timp.

  In urma cu vreo 10 ani, in urma nenumaratelor reclamatii facute de mine, exact acelasi raspuns l-am primit din partea garzii de mediu (ca a amendat cu 100.000 ron o companie – da, aceiasi suma, in urma cu 10 ani). La un an dupa, am aflat cu stupoare nu numai ca nicio companie nu a platit nicio amenda niciodata, dar si ca toate amenzile au fost anulate (amnistie).

  In urma cu 3 ani (datorita gazarii Bucurestiului) dezvoltam un astm cronic si eram nevoit sa parasesc Bucurestiul. L-am parasit. Am plecat in lume. La doar cateva saptamani de la plecarea din Bucuresti am putut sa respir normal pe nas, prima oara dupa multi ani. Sunt bine acum.

  Dar … rad si plang!