G4Media.ro

GALERIE FOTO Adrian Moraru, candidatul PNL – USR PLUS, la Primăria Sectorului…

Sursa Foto: PNL

GALERIE FOTO Adrian Moraru, candidatul PNL – USR PLUS, la Primăria Sectorului 3: “Primarii s-au dedicat montării de borduri și panseluțe. Avem soluții pentru fluidizarea traficului” – Advertorial

Cu circa 500.000 de locuitori în aproape fiecare sector, Capitala este un oraș aflat în permanentă expansiune. Sectorul 3 este cel mai mare dintre cele 6 – cu 470.000 de locuitori. După 30 de ani de la revoluție, “cartierele dormitor”, așa cum au fost ele construite de arhitecții comuniști, încă nu au reușit să își găsească o funcționalitate cursivă.

Administrațiile care s-au succedat la cârma Capitalei au evitat să abordeze problemele majore. Iar acum ne-am trezit că suntem sufocați de trafic și poluare, piețele au rămas – multe din ele – insalubre și dărăpanate, transportul în comun este învechit, metroul supraaglomerat, nu avem destule școli și grădințe. Infrastructura școlară nu a fost reabilitată și extinsă îndeajuns încât să acopere necesarul copiilor noștri. Direcțiile de asistență socială au resursele întinse la maximum, în încercarea de a acoperi nevoile persoanelor aflate în situații dificile.

PNL Sector 3 vine în fața bucureștenilor cu un pachet de soluții punctuale pentru fiecare dintre problemele identificate de cetățenii sectorului, cu un catalog al soluțiilor simple și eficiente pentru problemele oamenilor.
Candidatul dreptei unite pentru primăria Sectorului 3, Adrian Moraru, provine din zona organizațiilor non guvernamentale.

Sursa Foto: PNL

Este unul dintre fondatorii Institutului pentru Politici Publice – organizație care s-a implicat în ultimii ani în tot ce ține de procedurile legislative de transparentizare a administrației publice. Trecerea de la o opacitate absolută a averilor și afacerilor politicienilor la obligativitatea declarațiilor de avere și la codul incompatibilităților a reprezentat un pas important pentru tot ce înseamnă transparență instituțională.

Acum 20 de ani, chiar acum 15, era de neconceput ca la intrarea în mandat demnitarii să depună un bilanț al averii și al afacerilor. Dar a devenit o practică curentă, care a permis cetățenilor să monitorizeze ce se întâmplă în viața cetății. O contribuție semnificativă la acest pas al reformei administrative a avut-o IPP-ul.

La fel în ceea ce privește legea achizițiilor publice. Maniera discreționară de cheltuire a banului public s-a oprit prin introducerea unor norme legislative care obligă autoritățile și instituțiile care operează cu bani publici să facă toate achizițiile într-un mod transparent. Și aici avem o contribuție semnificativă din partea organizațiilor nonguvernamentale care s-au implicat în reforma și transparentizarea procedurilor administrației centrale și locale.

Adrian Moraru face parte dintre cei care au parcurs această reformă pas cu pas.

 • “Niciun pas făcut pe acest drum nu a fost ușor. Aparatul administrativ este în continuare perfectibil. Este momentul în care digitalizarea trebuie să iasă dintre legendele urbane și să fie pusă în aplicare. Proiectul meu, sprijinit de Guvernul liberal, înseamnă zero cozi la ghișee, înseamnă o primărie la un click distanță. Tot ce ține de inerția acestui sistem administrativ învechit trebuie desființat. Ne aflăm într-o provocare pe care nimeni nu a previzionat-o: pandemia. Acum trebuie ruptă din rădăcină orice inerție a sistemului, nu mai există scuza nu se poate”, declară Adrian Moraru.

Ce își dorește dreapta unită pentru București? Un oraș funcțional. Un oraș eficient, un oraș în care să nu se sacrificăm timpul dedicat familiei stând blocați în intersecții. Un oraș în care să putem plăti taxe și impozite dintr-un click pe telefon. Un oraș în care mersul la ghișeu să fie excepția, nu regula. Un oraș în care să circulăm, să respirăm, să trăim așa cum merităm. Adrian Moraru și-a asumat misiunea de a transforma administrația sectorului 3 în acea administrație care să ne furnizeze cel mai înalt nivel de trai posibil și, în același timp, să implementeze soluții punctuale pentru nevoile comunității.

Sursa Foto: PNL

În parteneriat cu Primăria Generală și cu Nicușor Dan, candidatul PNL USR PLUS, Adrian Moraru, are ca prioritate stoparea poluării din Capitală. Un exemplu al abuzului pesedist îl reprezintă scoaterea a 40 de hectare de teren din spațiu verde și transformarea lor în Planul Urbanistic Zonal al sectorului în teren pentru construcții. Este inadmisibil ca într-un oraș unde spațiile verzi sunt insuficiente și gradul de poluare ridicat peste media admisă de normele europene, primarii în funcție să aloce discreționar terenuri către constructorii de casă.

La fel de urgente în vederea implementării sunt soluțiile pentru fluidizarea traficului. Există modele aplicate deja în alte orașe, pe care edilii Capitalei le-au ignorat cu bună știință, cel mai simplu de aplicat este modelul sensurilor unice. Deja bucureștenii navighează pe străduțele secundare ghidați de aplicațiile de pe telefon. Era atât de greu pentru primari să ia acest model și să îl pună în concret? Transformarea străzilor secundare în drumuri cu sens unic nu doar scoate șoferii de pe bulevarde și le oferă variante ocolitoare, dar aduce posibilitatea dublării numărului de locuri de parcare.

 • “S-a vorbit despre tot felul de variante fantasmagorice de fluidizare a traficului și am rămas cu orele în intersecții. Soluțiile cele mai simple sunt cele mai bune, dar au fost ignorate cu bună știință. Responsabilitatea primarilor nu s-a extins și la a ne reda timpul pierdut în defavoarea familiilor, ci s-a dedicat montării de borduri și de panseluțe. Funcționalitatea orașului nu a reprezentat un model de administrație pentru actualii edili. Și cei care au suferit sunt, ca de obicei, cetățenii”, spune Moraru.

Tot din catalogul soluțiilor simple, liberalul Moraru mai extrage variante aplicabile imediat: pentru copii și părinți finanțarea din bugetul primăriei a programelor de after school cu masă caldă; psihologi care să fie prezenți în instituțiile de învățământ; investiții în tot ce înseamnă infrastructura IT a școlilor și liceelor pentru că pandemia o impune, iar cei mici trebuie protejați.

Pentru întreaga familie – aducerea medicilor în mijlocul comunității. Cum? Simplu – crearea de centre medicale multifuncționale în spații pregătite de autoritatea locală. Medicii de familie să fie secondați de specialiști: pediatri, cardiologi, etc – crearea de ambulatorii de specialitate în zonele aglomerate, astfel oferindu-se servicii de sănătate în proximitatea locuinței. “Eliberăm camerele de gardă și le oferim cetățenilor servicii integrate aproape de casă” explică liberalul.

Dreapta unită are soluții și pentru promovarea alimentației sănătoase, cu produse ecologice în piețele din sector, pentru creșterea gradului de siguranță publică – prin creșterea numărului de camere video și inființarea unui dispecerat integrat, pentru locuințe de calitate – continuarea programului gratuit de reabilitare termică a blocurilor din sector.

“Ne dorim un oraș al oamenilor, nu al birocrației și neputinței instituționale. În București se poate mai mult, mai bine și mai ieftin. O Capitală fără penali în funcții publice, fără cumetrii în administrație și fără cheltuirea banilor noștri după ureche”, aceasta este misiunea asumată de candidatul PNL USR PLUS Adrian Moraru pentru bucureștenii din sectorul 3.

Notă: Articol susținut de Partidul Național Liberal

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Să.l împuște câteva pe Necoiță. A rezolvat orice problema din sectorul 3, asta a mai rămas.
  Să pună dracu mâna sa reorganizeze poliția locală sector 3, oameni incompetenți, zeflemitori, ghiolbani la fel ca el. Aceleași vorbe despre angajații din primărie.
  Tot sectorul e plin de borduri la metru, ca pentru handicapați, gropi in asfalt, țigănie și piranderie, că doar cu asta a câștigat voturi in sector.
  Un primar bun de luat ochii proștilor care de ani de zile îl votează.
  Plus că un astfel de proiect nu îl privește, aparține de primăria capitalei.
  Jos cu Necoiță!

 2. Excelenta idee. Lucrări care rămân, ajuta tot s3 și schimba în fb.aspectul general al capitalei. Succes!!

 3. Când aud ca finanțarea se face din fonduri proprii și atrase ma gândesc ca nu se vor realiza niciodată. În primul rand, constructorii serioși nu vor participa pentru ca știu ca sunt cu banii la Sfântul Așteaptă…

 4. Eu nu votez nici PSD nici PNL dar pe Negoiță l-am votat deoarece el chiar a avut realizări. L-am votat pe el la primărie deoarece livrează periodic câte ceva util și plăcut ochiului dar la prețuri umflate iar la consiliul local i-am votat pe cei din USR care sunt cu ochii pe buget și arată atunci când sunt furtișaguri.
  Negoiță a livrat rezultate deoarece a venit din mediul privat și cumva a implementat la stat standardele din privat.
  Dintre partidele acestea mafiote doar pe Negoiță l aș vota din partea PSD și pe Bolojan din partea PNL.

  • Si pot sa mai adaug inca ceva : dupa ce a pavat aproape tot sectorul ,de cateva zile am vazut gauri in pavaje si mai nou ca s au plantat pomi ! Asa ca fapt divers e draguta ideea ,dar in schimb cu noile borduri ce sa mai zic ..un fel de noua generatie de borduri ( tocat bani publici 2.0 ) . Iar cu privire la pasaje ,da ,sunt de acord cu ele ,e o necesitate mare !! Sa inceapa cu zona de la dristor dudesti ! Iar legat de vot ,cu toate ca nu halesc deloc psd ul ,l am votat pe negoita caci a mai facut treaba ,cu consilieri de la USR ,macar sa stim pe ce se mai arunca banii

 5. Proiectele astea mari trebuie clar facute de primaria generala, cu studii de trafic si gandire mai in ansamblu.. altfel poate un primar de S3 ca acum doar muta traficul spre sectorul vecin si nu-i mai pasa ca se muta toate ambuteiajele la urmatorul semafor. Apoi… bulevardele mari cu transport public tin de primaria generala, cum isi permite un primar de sector sa faca santiere pe ele??? I-a dat cineva voie sau face ca la Ministerul culturii santier unde are el chef, indiferent cate victime rezulta??? Am vazut ca Nicusor Dan nu e dispus nici macar sa cedeze temporar niste parcuri catre sectoare sa le curete dar lui Negoita ii da un intreg bulevard???

  Asa ca idee… da, inelul median ar trebui sa fie cat mai rapid, cat mai putine semafoare. Ghinion pentru cei care chiar locuiesc de-a lungul lui. Iar zona de la Baba Novac e o gatuire… ideal era largirea bulevardului dar si-a facut Negoita primaria intr-un monument istoric si nu se mai poate.

 6. Ce minciuna! Li se cere de la UE, le da bani UE, dar ei mint ca e din proprie initiava! Sa puna mana sa scape cartierul de boscheti ca altceva decat sa ne amenajeze zonele ca pemtru a tine gaini si porci in ele nu a facut! Taran infect si oligofren, il urasc pe omul asta si pe toti care il sustin! Nu scoli, nu gradinite nu infrastructura, atat doar cat i-a cerut UE si nimic mai mult. Negoita este un taran imfect care e prea prost sa inteleaga viata din oras. Rusine celor care voteaza un asemenea psihopat.

 7. Da! Executarea de: lucrari de largire, pasaje subterane si alte lucrări menite să decongestioneze traficul pe inelul median trebuie sa fie o prioritate a autoritatilor locale si nu vad unde este problema daca o face primaria sectorului 3 sau primaria generala acea lucrare…sau mai bine asteptam 10-20 de ani poate se face singura! Cat despre studii „pentru proiectele astea mari” sigur că se fac domnule Vlad ca nu e chiar ca la piata iar acel monument istoric in care spuneți că functioneaza primaria nu vad cum încurcă si mai mult circulația. In loc de o primărie care functioneaza in spatiul unui monument istoric ati dori un monument istoric neîngrijit, dărăpănat si eventual demolat pentru a face loc „proiectelor mari”…Si da! traficul, „toate ambuteiajele” se vor muta in celalalt sector, „la următorul semafor” . Nu se poate sa le avem pe toate fara munca, toleranta si dintr-o data …asa ca cine opreste Primaria sectorului 2 sa faca deasemenea astfel de „mari proiecte” in intersectiile cu Vatra luminoasa, Iancului, Ferdinand, Lizeanu…etc.

 8. Chiar nu va dati seama ca este o gaselnita de sifonare a banilor publici la fel cum a facut cu bordurile rosii care umplusera tot sectorul 3 si de care s–a plictisit dupa doi ani si le-a inlocuit pe toate ? Si cu multe altele…..
  In ceea ce priveste politia locala se dovedeste a fi doar o protectie a mafiei din sectorul 3 si nicidecum a rezolva vreuna din problemele si sesizarile locuitorilor din sector ( poate din rautate sau rea vointa sau pur si simplu din cauza ca nici unul dintre ei nu au nici macar doua clase si nu stiu sa citeasca sau sa scrie)

 9. Se aude zdranganit de catuse pentru fratii Negoita…