G4Media.ro

Galați: Judecătorii au revocat măsura controlului judiciar care-i viza pe fostul adjunct…

SURSA FOTO: viata-libera.ro

Galați: Judecătorii au revocat măsura controlului judiciar care-i viza pe fostul adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție, Miron Daniel, și pe fostul şef al Serviciului de Investigaţii Criminale, Surugiu Ionuţ Nelu

Magistraţii Judecătoriei Galaţi au revocat măsura controlului judiciar faţă de fostul inspector şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului(IPJ) Galaţi, comisar şef Miron Daniel, şi fostul şef al Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC), comisar şef Surugiu Ionuţ Nelu, informează, miercuri, instanţa de judecată.

Cei doi fuseseră plasaţi pe 13 aprilie sub control judiciar pentru 60 de zile pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Inculpaţii au contestat măsurile dispuse de Parchet, iar Judecătoria Galaţi a decis, miercuri, 27 aprilie, să revoce controlul judiciar şi restricţiile aferente, inclusiv cea de exercitare a profesiei.

Prin revocarea măsurii controlului judiciar, cei doi comisari şefi au fost puşi la dispoziţie, pentru că s-a pus în mişcare acţiunea penală.

Ei se pot întoarce la serviciu, însă nu mai pot ocupa funcţiile de conducere pe care le deţineau, nu pot face cercetări în dosare sau alte activităţi de poliţie judiciară şi nu pot purta armă.

„În urma probatoriului administrat, în ziua de 13.04.2022, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar faţă de cei doi ofiţeri. În fapt, se impută celor doi întocmirea în fals a centralizatoarelor privind orele prestate în zilele de sâmbătă/duminică sau sărbători legale pentru care nu s-a făcut compensarea cu 175%, cum prevede Legea 153/2017, ci cu 75% având la bază date nereale din centralizatoarele înaintate de SIC”, a comunicat în urmă cu două săptămâni Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

De asemenea, cei doi primiseră şi interdicţia exercitării profesiei pe durata anchetei. „Printr-o altă ordonanţă s-a dispus faţă de cei doi inculpaţi luarea măsurii de control judiciar, interdicţia de a părăsi ţara, de a comunica cu poliţiştii şi alţi suspecţi, interdicţia exercitării profesiei, deci suspendarea din funcţie pe durata achetei în cauză”, a precizat Parchetul.

Sursa foto: viata-libera.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Să se pensioneze anticipat că așa se face la toți polițiști corupți ,sa se descurce din pensia de 15 mii Lei da suntem in romanica ce draqu!!