G4Media.ro

Gabriela Scutea a discutat cu însărcinatul pentru afaceri al Ambasadei SUA despre…

Gabriela Scutea a discutat cu însărcinatul pentru afaceri al Ambasadei SUA despre combaterea corupției și a criminalității organizate / La întâlnire a participat și Jessica Kim, reprezentant special pentru România și Bulgaria pe tema anticorupției

Procurorul general, Gabriela Scutea, a avut o miercuri o întrevedere cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, și cu Jessica Kim, reprezentantul special al Statelor Unite pentru România și Bulgaria pe tema anticorupției.

„Întâlnirea de lucru a avut ca principale subiecte: combaterea corupției și a criminalității organizate, măsurile privind infracționalitatea de mediu, statul de drept, asistența tehnică oferită de Departamentul de Justiție și echipa din cadrul Ambasadei SUA în ceea ce privește formarea specializată în unele domenii prioritare pentru procurorii români”, precizează un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Potrivit sursei citate, cele două părți și-au reafirmat interesul pentru continuarea cooperării în domeniile menționate, procurorul general al PÎCCJ exprimând aprecierea pentru colaborarea derulată în cursul anului 2020.

Departamentul Justiției din Statele Unite a trimis în decembrie 2019 un așa numit Resident Legal Advisor pentru Bulgaria și România, care ar urma să ofere asistență în domeniul justiției pentru în eforturile de combatere a corupției, spălării banilor și crimei organizate.

Anunțul a fost făcut de ambasada SUA la Sofia într-o postare pe Facebook, în urma întâlnirii care a avut loc între Jessica H. Kim, noul reprezentant al Statelor Unite, și ministrul justiției din Bulgaria.

Este pentru prima dată când Statele Unite trimit un reprezentant special în regiune, cu misiunea expresă de a se ocupa de probleme legate de corupție, spălare de bani și crimă organizată. Până acum, aceste chestiuni erau urmărite de funcționari din cadrul Ambasadei sau din cadrul Departamentului de Stat.

Sursa foto: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Puțin mai jos vă prezentăm o inregistrare cu cele discutate :
  „Duamna Gheibriela Scotea, poate ati aflat si dvs ca noi in steits am scapat de clown-ul de la circul și avem în finali un prezident asa cum trebie, chit ca se mai soptesc pe la colturile de strazi că uita nume proprii si chiar si cum cheama la el cateodat.
  Ce vrem sa spun: PUNE-TI MÂNA PE LOPEȚI ȘI BĂGAȚI INFRACTORII LA PUȘCĂRIE, CĂ ALTFEL PE DRACU’ IL VEDEȚI !!
  Multumim pentru intalnire la voi ! Bye-bye! „

 2. Puțin mai jos vă prezentăm o inregistrare cu cele discutate :
  „Duamna Gheibriela Scotea, poate ati aflat si dvs ca noi in steits am scapat de clown-ul de la circul și avem în finali un prezident asa cum trebie, chit ca se mai soptesc pe la colturile de strazi că uita nume proprii si chiar si cum cheama la el cateodat.
  Ce vrem sa spun: PUNEȚI MÂNA PE LOPEȚI ȘI BĂGAȚI INFRACTORII LA PUȘCĂRIE, CĂ ALTFEL PE DRACU’ IL VEDEȚI !!
  Multumim pentru intalnire la voi ! Bye-bye! „

 3. Ce cauta Scutea acolo? Ea e sluga de partid, nu e procuror independent.

 4. Si ce au zis anticoruptii americani, mai ia bani Hunter de la Popoviciu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.