G4Media.ro

12 europarlamentari români au votat împotriva rezoluției privind statul de drept din…

Sursa foto: European Parliament Media Center

12 europarlamentari români au votat împotriva rezoluției privind statul de drept din Bulgaria/ Rezoluția care acuză corupția de la Sofia și pe premierul Borisov a fost adoptată în Parlamentul European cu 358 de voturi

12 europarlamentari români au votat împotriva rezoluției privind statul de drept din Bulgaria, care a fost adoptată vineri în Parlamentul European cu 358 de voturi pentru și 277 împotrivă.

Toți europarlamentarii români care s-au împotrivit rezoluției care acuză corupția de la Sofia fac parte din PPE, familia politică a partidului premierului Boiko Borisov- GERB.

Cei 12 europarlamentari români sunt Traian Băsescu, Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Dan Ștefan Motreanu, Siegfried Mureșan, Vlad Nistor, Eugen Tomac.

Europarlamentarul român, Ramona Strugariu, a fost raportorul grupului Renew Europe, care a susținut rezoluția și a condamnat ferm corupția și spălarea banilor în Bulgaria:

„Parlamentul European a adoptat astăzi o rezoluție privind statul de drept și drepturile fundamentale în Bulgaria. Renew Europe susține rezoluția, care solicită menținerea independenței sistemului judiciar, măsuri împotriva corupției și spălării banilor, precum și protecția libertății mass-media, dreptul la proteste pașnice și alte drepturi fundamentale ale cetățenilor bulgari. Renew Europe condamnă ferm folosirea forței, în special sub forma represiunii violente a protestatarilor și a jurnaliștilor, precum și a discursurilor de ură și a discriminării împotriva persoanelor aparținând grupurilor minoritare. Evenimentele din Bulgaria arată din nou de ce avem nevoie de un mecanism cuprinzător la nivelul UE pentru a proteja statul de drept, democrația și drepturile fundamentale”, se arată într-un comunicat transmis de Renew Europe după votul din PE.

Rezoluția votată în Parlamentul European a fost adoptată la finalul lunii septembrie de Comisia pentru Justiție a Parlamentului European, fiind una dintre rarele inițiative de contestare a premierului Boiko Borisov și a partidului său de guvernământ – GERB.

Rezoluția Comisiei LIBE a identificat în Bulgaria o „deteriorare semnificativă a respectării principiilor statului de drept, democrației și drepturilor fundamentale”, precum și o „lipsă continuă de investigații de corupție la nivel înalt care să dea rezultate tangibile” și „deteriorarea gravă a libertății presei”.

De asemenea, Parlamentul European a respins amendamentele care se refereau la preşedintele bulgar, Rumen Radev, în proiectul de rezoluţie privind situaţia statului de drept în Bulgaria, conform Rador.

Cu voturile socialiştilor, liberalilor şi verzilor, europarlamentarii nu au aprobat propunerile care vizau adăugarea preşedintelui Bulgariei, alături de premierul Boiko Borisov, în textul despre corupţia la nivel înalt.

De asemenea, a fost respinsă şi propunerea de a insera un text despre legăturile dintre serviciile de informaţii străine şi consilierii prezidenţiali, precum şi de a saluta decizia guvernului bulgar de a expulza diplomaţii ruşi despre care se presupune că au desfăşurat activităţi de spionaj militar şi au colectat informații care reprezintă secret de stat pentru a fi transmise unei terţe ţări.

sursa foto: European Parliament Media Center

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

44 comentarii

 1. Ipocrizia infecta de neam prost a unor specimene gen rares bogdan sau sigfried muresan

  • rares bogdan sau sigfried muresan ce specimene umane …

  • USR PLUS ar zice că se cimentează coaliţia PNL-PMP.

  • Cine îi mai înțelege pe cei din PNL. La partidul turnătorului Petrov te aștepți la orice, dar să se alinieze si PNL-ul cu ei … trist dragă Rareș, trist …

   Daca susțineți lupta anticorupție : http://www.dosarelealesilor.com

  • Numai maimute in PNL.

  • G4media, voi, ca vuvuzela neomarxista, de ce naiba criticati felul in care voteaza membri PPE?
   Laudat sa fie Tatucul Soros!

 2. greul pentru unii abia acum incepe

  • Pentru noi greul abia acum începe! Cand credeam ca avem o șansă la o alianță cât de cât normală la guvernare după alegerile parlamentare vine Rareș ca o căprioară și îi dă peneleului una în koaie cu barosul! Doamna Gabriela Constantinescu așteptăm provincia! Ne mai rămâne speranța că acest lucru va ridica USR PLUS și deschide ochii multora.

 3. I s-a facut cuiva „mila” de domnul europarlamentar.

 4. Cum e cu corupția măi Rareș ,e bună dacă e la PPE ?Aceste jigodii reprezintă țara și votanții lor spălați pe creeraș .

 5. Hahah!
  Pai aia sunt cei mai corupti damboviteni din ultimii ani – baseku, papagalu bogdan, blaga, busoi… pfff… toata fauna pdl-usl din anii 2000.

 6. Cum, și Băsescu-la-țepe-în-Piața-Victoriei?

 7. O listă a rușinii, cu o duzină de lepre corupte.

 8. Am stat la coada ,sa votez niste scarbe care sa ne reprezinte in Europa.Dintre toti infectii de pe lista,cred ca cea mai mare flegma o merita Rares Bogdan,marele gurist din 10 August.

  • Incepand cu 2016, am votat cu USR-PLUS, la ORDINUL copiilor nostri care din 2016 de la alegeri ne spun mereu: PNL=PSD=aceeasi mizerie, NU votati cu ei!!!
   Acum, sa vedem cine va mai vota cu PNL daca o iau de-a binelea pe urmele PSD!!!
   Jigodii ordinare, inca nu imi vine a crede ce citesc!

   15 Septembrie 2020: „Departamentul de Stat al SUA critică corupția din Bulgaria.
   Un Raport al Departamentului de stat american pentru climatul investițional în Bulgaria atrage atenția asupra „Corupției ENDEMICE, îndeosebi în proiectele mari de infrastructură și în energetică”. Investitorii străini sunt îngrijorați pentru supremația legii și nerespectarea unor angajamente.
   Aprecierile negative ce se conțin în ultimul raport al Departamentului de Stat coincid cu criticile formulate săptămâna trecută de Asociația capitalului industrial. Opoziția a mai enumerat cazuri concrete de corupție în proiecte de infrastructură și în energetică – sectoarele gazelor și a energeticii nucleare, în care guvernul Borisov colaborează în primul rând cu Rusia.
   Într-o declarație fără precedent, Asociația capitalului industrial a menționat corupția, politizarea achizițiilor publice, intimidarea și furtul de companii cu ajutorul unor instituții. Lipsa statului de drept și de garanții pentru proprietatea privată se numără printre factorii ce stau la baza retragerii din țară a capitalului și a forței de muncă.
   Corupția, supremația legii, modificările frecvente ale legislatiei și problemele în activitatea tribunalelor reprezintă principalele probleme în fața investitorilor străini.”

   Concluzie:
   Cand Departamentul de Stat al SUA critica Romania PSDista corupta, jubilau PNLeii, acuzand guvernarea PSD!
   Cand Departamentul de stat al SUA critica Bulgaria corupta in 15 Septembrie 2020, PNL spune: NU e adevarat!
   Rusine, jigodii ordinare!

 9. E sigura informatia??
  Citesc si NU imi vine a crede!!!
  Adica, marii aparatori ai statului de drept din PNL au votat IMPOTRIVA Rezolutiei PE care CONDAMNA Coruptia din Bulgaria?!
  NU imi vine a crede, adica Romania PNIsta a „guvernului meu” zice ADIOS luptei anti-coruptie si Statului de drept, luand ca model statul de drept din Bulgaria, care are un MCV de groaza?!
  Ba, voi sunteti sanatosi la cap, cum sa vina Rares Bogdan acum, el cel mai cel aparator al statului de drept pe vremea cand statul de drept era calcat in picioare de PSDragnea, sa ne explice din ce MOTIVE si cu ce ARGUMENTE a votat IMPOTRIVA Rezolutiei care condamna Bulgaria?!
  Dumnezeule, cred ca e cea mai SOCANTA nefacuta a PNLeilor!!
  Sa va fie rusine, jigodiilor!!!
  PNL=PSD=aceeasi mizerie!
  INTREBARE: Daca cei 12 europarlamentari mentionati mai sus au votat IMPOTRIVA acestei Rezolutii, sa intelegem ca europarlamentarii trimisi de PSD au votat PENTRU Rezolutia care condamna Bulgaria pe motive de stat de drept?!
  Halucinant, ce naiba sa mai zici??!!!
  Greata…recent, la locale am votat cu USR-Plus, am mai scris pe forum, la ORDINUL copiilor nostri, cu argumentul lor ADEVARAT, din pacate, ca PNL=PSD=aceeasi mizerie!
  Rusine, Johannis!!!!!!!!!!!

 10. 12 europarlamentari români ƎIȚԀ∩ROƆ-I┴N∀.

 11. Bulgaria este blocata evolitiv de multi ani de mafia romaneasca.

 12. Sa le faca Codruta dosar, cum isi permit ei sa voteze altfel decat zice Merkeloaia.

  Spaaranghelistul de la Rasarit vine.

 13. Cretinii drak!!! Rușine!!!

 14. Sparlamemtarii europeni nu mai au treaba? Au uitat cu ce se ocupa un parlament de cand s-au imbuibat la bruxelles pe nevazute fiindca GDPR vegheaza pentru ei si nu se poate obtine nimic despre activitatile lor paralele finantate de fraierii care chiar muncesc?

 15. PNLeii au urmat linia PPE(din care partidul lui Borisov face parte!) si au votat IMPOTRIVA!

  Informatia e corecta, am gasit-o pe Politico.eu, publicata la ora 5:57 PM CET(adica 18:57 ora Romaniei):
  https://www.politico.eu/article/bulgaria-borissov-meps-adopt-resolution-targeting-corruption/

  Iar pe EURACTIV.ro am gasit explicatia:
  6 Octombrie 2020: „Plenul Parlamentului European a avut Luni câteva dezbateri care au avut în atenție chestiunea statului de drept și a valorilor fundamentale, puse sub semnul întrebării de ceva vreme în mai multe state membre.

  Ungaria nu mai este o democrație și Polonia se îndreaptă în aceeași direcție.
  Există temeri serioase cu privire la situația din Bulgaria, unde oamenii protestează de circa trei luni din cauza corupției și a acțiunilor Guvernului Borisov. Acesta e VERDICTUL dur dat luni de eurodeputatul slovac Michal Simecka, raportor al Parlamentului European privind un mecanism permanent de monitorizare pentru a proteja valorile europene.

  Subminarea libertății presei și a independenței sistemului judiciar în unele state membre, a declarat, în dezbaterea din plenul PE, Michal Simecka, arată că ”imaginea UE în calitate de garant al democrației a suferit foarte mult”. UE a fost gândită ca un proiect democratic, în care oamenii să nu fie arestați în mod arbitrar sau să-și piardă locul de muncă pentru că-și exprimă opiniile, notează Deutsche Welle.

  Raportul PE, dezbătut ieri și care urmează să fie VOTAT Miercuri, solicită Condiționarea fondurilor europene de respectarea statului de drept.

  Chestiunea e abordată și în negocierile privind bugetul multianual dintre Parlamentul European, CE și Consiliu, dar europarlamentarii nu sunt mulțumiți de propunerea actuală.

  Vera Jourova, vicepreședinta Comisiei responsabilă pentru valori și transparență, a reamintit că, în primul raport privind statul de drept în statele membre, Ungaria și Polonia au fost criticate ferm. Totodată, au fost menționate și deficiențele din alte țări, inclusiv problema corupției din Bulgaria.
  Pe de altă parte, premierul bulgar Boiko Borissov a declarat săptămâna trecută, după publicarea Raportului Comisiei Europene, că acesta este ”echilibrat”. El a promis că va accepta recomandările Comisiei pentru îmbunătățirea statului de drept.
  Bulgaria a fost în atenția eurodeputaților și în cadrul unei alte dezbateri care a avut loc luni în plenul de la Bruxelles – privind statul de drept și drepturile fundamentale din această țară. Potrivit EURACTIV.com, Partidul Popular European (PPE) și-a menținut sprijinul pentru Borisov, în timp ce membrii S&D, Verzii și cei din Renew au criticat Guvernul de la Sofia din cauza regresului privind drepturile fundamentale și modul în care sunt gestionate fondurile europene.
  Dezbaterea aprinsă a avut loc ca urmare a protestelor fără precedent din această țară. Mii de bulgari au ieșit în stradă în ultimele 90 de zile, cerând demisia premierului Borisov și a procurorului general Ivan Geșev. Oamenii sunt nemulțumiți de nivelul corupției la nivel înalt, fenomen care a slăbit instituțiile statului. Ei consideră că Geșev nu este potrivit pentru funcția pe care o ocupă.”

  Rusine, jubileaza PSDeii!!

 16. Ce sa-i faci? N-ai ce sa-i faci! Prostia endemica nu este vindecabila. Sa votezi contra doar ca sa te faci de kkt! Ma rog, la Rares Bogdan nu ai la ce sa te astepti. El era deja un kkcios! Dar Siegfried?
  Fariseii sunt in floare!

 17. Asta nu e nimic încă. Stai să vezi când Orban si Iohannis îi vor lua apărarea lui R.Bogdan :))

 18. Acesta este PNL-ul, stimati votanti! Un PSD ceva mai smecher si mai spalatel, cu aceleasi apucaturi si metehne. Niste clovni in care niste naivi, aceiasi sau altii cu ai ciumei rosii, isi pun sperante… Degeaba, baieti! Pe zi ce trece se demonstreaza tot mai mult ca PNL-ul nu este decat un alt PSD, dar vopsit in galben.

 19. PNL=PSD, si …. votanti de PNL nu o cred , sau stiu asta, dar sunt la fel de … ca votantii PSD
  GABRIELA UNDE ESTI ?

 20. Mafia românească a ținut Bulgaria pe loc.

 21. Bujjj@aaa și când îl auzi pe marele iohannis pnl, cu aia ce zice de apărarea statului de drept….. Îmi vine să vomit și rău îmi pare ca l-am votat, bă frate nu au nici o intenție să schimbe nimeni, nimic în țara asta, dzeii mmvstre de jigodii politicieni ordinari, cristosU mmv de curve ordinare, hoți,mafioți, corupți, stat eșuat să va ia dracu de mincinoși cu politica voastră de kkat

 22. N-au vrut sa tulbure cloaca balcanica.

 23. N-au vrut sa tulbure cloaca balcanica

 24. Observati va rog ca toti sunt basisti si cu Petrov in frunte. hahahaha

 25. Bine zis „cloaca balcanica”,dar eu cred ca Petrov i-a influentat foarte mult pe acesti „baieti”cu probleme de rezistenta la ispita.Explicatiile lor le fac din achi,la cate am vazut!

 26. Sunt curios când se vor apăra spunând că au trebuit să respecte disciplina internă din PPE, dar că ei s-au luptat din răsputeri în interiorul PPE ca Borisov să fie condamnat etc. De parcă în Parlamentul European ei nu au voie să voteze cum le dictează conștiința. Problema este dacă au așa ceva, sau nu.

 27. Ce ati facut infectilor ?!! Tineti locul, ciumatilor in asocierea cu Coruptii fara frontiere ? Adica dancilezii, Ciumatii Rosii au semnat rezolutia si Ciumatii galbeni, nu ? Credeam ca e fake stirea asta , nu am crezut ca e posibil asa ceva !!!!!!!!!!! Nu aveti absolut nici o justificare ! Singura surpriza negativa pentru mine e dnul Hava – care dovedeste ca nu avea ce cauta acolo , capacitatile domniei sale fiind legate strict de administratie…. Ceilalti USL-isti deplorabili sau reprezentanti ai mafiei reconfirmand de fapt, ce sunt ………

 28. Ai acolo spiritul de turma,al partidului.Cei care erau marii campioni ai statului de drept voteaza acum impotriva!

 29. Cei patru apostoli au fost trei: Luca și Matei! Moșu Leonte! Vezi, bre, că ”e” unșpe, nu doișpe! Mai pune unul, ca să iasă la zicere!