G4Media.ro

Gabriela Firea: ”Nicușor Dan vrea traseu pentru bicicliști prin curtea Casei Poporului,…

Gabriela Firea: ”Nicușor Dan vrea traseu pentru bicicliști prin curtea Casei Poporului, dar a pierdut 10 milioane de euro de la Ministerul Mediului pentru pistele prin oraș”

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, în prezent ministrul Familiei și Tineretului, l-a criticat pe actualul edil Nicușor Dan pentru că ar fi pierdut 10 milioane de euro, bani care erau destinați pistelor de biciclete din București.

Firea a spus că, în calitate de senator, fost primar și președinte PSD București, va vorbi cu Ministerul Mediului și cu toți consilierii generali ai PSD să vadă dacă și cum pot fi salvate fondurile pentru traseele alternative.

 • ”Nicușor Dan nu este nici măcar original sau un vizionar. Planul primarului general de a amenaja o pistă pentru bicicliști prin curtea Casei Poporului nu este nou, iar „spargerea” gardului care înconjoară Palatul Parlamentului ridică probleme serioase”, a mai declarat predecesoarea lui Dan.

Mesajul integral al Gabrielei Firea 

🤦🏼‍♀️ Nicușor Dan vrea traseu pentru bicicliști prin curtea Casei Poporului, dar 𝗮 𝗽𝗶𝗲𝗿𝗱𝘂𝘁 𝟭𝟬 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗲𝗿𝘂𝗹 𝗠𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹 pentru pistele din oraș! 🚴🏼‍♂️
❌ Ministrul Mediului a anunțat în urmă cu o săptămână că 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲ș𝘁𝗶𝘂𝗹 𝗽𝗶𝗲𝗿𝗱𝗲 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻ț𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗲𝗹𝗲 𝟰 𝘁𝗿𝗮𝘀𝗲𝗲 𝗱𝗲 𝗽𝗶𝘀𝘁𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗯𝗶𝗰𝗶𝗰𝗹𝗶ș𝘁𝗶. 🚲 Cu 10 milioane de euro, se amenajau în Capitală peste 48 de kilometri de piste, atât de necesare pentru transportul alternativ și pentru reducerea poluării.
📍Am preluat proiectele de la zero, cu specialiștii din primărie am realizat documentațiile și ne-am apucat de treabă. 🚴🏻‍♀️ Acum un an 𝗲𝗿𝗮𝘂 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁𝗲 𝘁𝗿𝗮𝘀𝗲𝗲𝗹𝗲 𝗣𝗶𝗮ț𝗮 𝗩𝗶𝗰𝘁𝗼𝗿𝗶𝗲𝗶 – 𝗣𝗶𝗽𝗲𝗿𝗮, 𝗡𝗮ț𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗲 𝗨𝗻𝗶𝘁𝗲 – 𝗚𝗿𝗼𝘇ă𝘃𝗲ș𝘁𝗶, 𝗕𝗱. 𝗥𝗲𝗴𝗶𝗻𝗮 𝗘𝗹𝗶𝘀𝗮𝗯𝗲𝘁𝗮 – 𝗣𝗶𝗮ț𝗮 𝗘𝗿𝗼𝗶𝗹𝗼𝗿 ș𝗶 𝘂𝗹𝘁𝗶𝗺𝗮 𝗯𝘂𝗰𝗮𝘁ă 𝗱𝗶𝗻 𝗽𝗶𝘀𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝗽𝗲 𝗖𝗮𝗹𝗲𝗮 𝗩𝗶𝗰𝘁𝗼𝗿𝗶𝗲𝗶. 🚴🏻 Lucrările urmau să înceapă la traseul Națiunile Unite – Piața Alba Iulia – Bd. Basarabia, iar pentru cea mai lungă pistă, de la Piața Victoriei la Mihai Bravu, era emisă și autorizația de construire.
🙅🏻 𝗖𝗲 𝗮 𝗳ă𝗰𝘂𝘁 𝗡𝗶𝗰𝘂ș𝗼𝗿 𝗗𝗮𝗻? 𝗡𝗜𝗠𝗜𝗖, a blocat totul! A uitat că a promis în campania electorală „un sistem adevărat de piste de biciclete în Capitală, cu ajutorul fondurilor europene”. 🚳 Mai mult, a anunțat clar că nu vor fi prea curând piste în oraș.
⛔️ În ultimul an, nu s-a mișcat un pai pentru a continua proiectele doar pentru că pistele erau amenajate de o companie municipală care trebuia neapărat să dispară. 💵 𝗡𝘂 𝘀-𝗮 𝗽𝗹ă𝘁𝗶𝘁 𝘂𝗻 𝗹𝗲𝘂 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗹𝘂𝗰𝗿ă𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁𝗲 și din cauza asta se pierde finanțarea nerambursabilă.
🔇 S-au găsit tot felul de motive: că pistele sunt pe trotuar și nu pe carosabil, că pistele trec prin terasele amenajate ilegal pe trotuare și sunt un pericol, că sunt colorate în roșu și nu în verde etc. Nu a contat nici o secundă că proiectele aveau cel mai important aviz, al Poliției Rutiere 👮🏻‍♂️, pe lângă toate celelalte documente.
👀 Nicușor Dan nu este nici măcar original sau un vizionar. Planul primarului general de a amenaja o pistă pentru bicicliști prin curtea Casei Poporului nu este nou, iar „spargerea” gardului care înconjoară Palatul Parlamentului ridică probleme serioase.
📌 În calitate de fost primar general, senator de București și președinte PSD București, 𝘃𝗼𝗶 𝗱𝗶𝘀𝗰𝘂𝘁𝗮 𝗰𝘂 𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗠𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶, 𝗱𝗼𝗺𝗻𝘂𝗹 𝗧𝗮𝗻𝗰𝘇𝗼𝘀 𝗕𝗮𝗿𝗻𝗮, ș𝗶 𝗰𝘂 𝘁𝗼ț𝗶 𝗰𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝗹𝗶 𝗣𝗦𝗗 pentru a vedea dacă se poate găsi o soluție ca fondurile nerambursabile să nu fie pierdute.
sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Nicusor e fraier, nu stie sa fure. Mai dadea o vopsea pa ele, mai ia 10 milioane.

 2. WERNERE !
  NE-AI PUS TOAPA ASTA IN URECHI ,DE PARCA N-AM FOST SATUI ATATIA ANI CU EA LA PRIMARIE.
  MARI TRADATORI SUNTETI ,TU CU GENERALUL DE BUZUNAR SI PARTIDUL DE DOI LEI PE CARE L-AI „REMODELAT” PRIN INCALCAREA CONSTITUTIEI.
  MAI BINE FA UN BINE TARII ASTEIA SI LASA-NE !
  AR FI UN GEST ,NEUITAT.

 3. In București problema rămâne spațiul insuficient pentru amenajarea pistelor de biciclete. Până la Nicușor Dan, primarii cheltuiau o mulțime de bani pentru amenajarea unor așa zise piste de biciclete pe trotuare, și așa foarte strâmte. La prima ploaie, marcajul pistelor dispărea, iar banii rămâneau în buzunarele șmecherilor de la PSD.

 4. Da, 10 meleoane e mult. Fire putea sa vopsească vreo zece metri de pista cu banii aia.

 5. Tampenie progresista , Bucurestiul e sufocat de lipsa de spatiu si Nicusor vrea piste de biciclete.

  • Nu, Nicusor nu vrea sa faca nimic, el este antidezvoltare.

  • Mobilitate urbana se numeste, dar cand esti din cucuietii din deal nu stii lucruri de genul. SI nu cere Nicusor, cer oamenii de ani de zile.

 6. mai Sarmulita, daca ereai acum sefa, faceai un trenulet de biciclete, paana in Grecia. Plin de pensionari!

 7. Văd ciuda proastei că nu poate determina comportamentul Primarului General al Capitalei .

 8. Probabil că pe asta o răscolește Sarma-n Cur de se baga și ea în seamă. In afara de oimeni și înființat companii, ce mare realizări are ea ?

  • Ce vorbești? A refăcut trotuarul pe aviatorilor. Era impecabil înainte să îl rada și să pună altul nou.

 9. Fă eu sper ca in 2022 să crăpi , să putem si noi sa ne bucurăm.

 10. În casă un frig îngrozitor,apa caldă pe sponci,șobolani și insecte de tot felul ca pe vremea lui Ceaușescu.Daca domnia-sa nu poftea la ciolan s-ar fi făcut it-ist, nu primar.

 11. Multumim g4 pt minciunile puse pe tava de o doamna care a furat si a mințit cat au tinut o plămânii!
  Dar daca e un atac la ND, sa fie primit! Asa il atacati pe Ludovic Orban cand era premier sau presedinte pnl , acum era mai bun!
  Scrieti in continuare de Ciolos, Vv si Nasui, adevaratele minti sclipitoare, frontul salvarii noastre…

 12. Du-te de-aici, prompteristo, du-te!
  Nu te mai suport!
  Ce cauti pe G4media, distruso?