G4Media.ro

Gabriela Firea: Mitingurile PNL, USR și PSD din București au fost aprobate…

Gabriela Firea: Mitingurile PNL, USR și PSD din București au fost aprobate / Fac apel la participanți să dea dovadă de respect

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, marți seara, la RTV, că mitingurile PNL, USR și PSD din București au fost aprobate și a făcut apel la participanți să dea dovadă de respect. Este vorba despre mitingul PNL din 18 mai din Piața Victoriei, cel al PSD de la Romexpo și o manifestare organizată de Alianța USR PLUS în Parcul Izvor, în 24 mai.

„Ca primar general, am aprobat toate aceste evenimente publice în municipiul București, dar mi-aș dori și fac apel și pe această cale la toți participanții să dea dovadă de mult respect pentru toți cetățenii din București, să nu creeze conflicte, lupte și mișcări de stradă, dar și să facă ceea ce au promis și și-au asumat prin protocoalele semnate, și anume evenimente prin care să promoveze ideile europene și candidații lor, și nu altceva. Dacă va fi altceva, sunt convinsă că instituțiile statului care sunt parte a comisiei pentru evenimente vor acționa conform legii, pentru a-i apăra pe cetățeni”, a afirmat Firea.

Gabriela Firea a lansat însă acuzații la adresa PNL și USR, susținând că aceste partide distribuie pliante în București împotriva sa:

„În București, USR și PNL pun pliante în cutiile poștale în care se referă la mine și la cei 7 primari din București. La anul candidăm și noi, nu e cinstit să ne atace, dar e clar că nu au proiecte, nu au idei, pentru că altfel ar folosi acele hârtii care costă, costă și hârtia, costă și tiparul și costă foarte mult, plus distribuția, le-ar folosi la promovarea propriilor idei. Avem trei ani de zile în care majoritatea consilierilor generali PNL și USR nu au făcut altceva în Consiliul general decât să voteze împotrivă sau să se abțină, sau iasă pe hol, sau să lipsească de la cele mai importante proiecte. (…) N-au făcut decât să se sustragă de la a vota proiecte importante pentru bucureșteni sau prin plângeri penale”.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a confirmat oficial pentru G4Media.ro că PSD intenționează să organizeze pentru miercurea viitoare un mare miting la București, unde speră să aducă peste 120 de mii de oameni. Ștefănescu mai spune că mitingul va fi la Romexpo pentru a nu paraliza centrul Capitalei și susține că PSD se va asigura că nu vor fi incidente (detalii aici).

Foto: Gabriela Firea / Facebook

Un proiect G4Media.ro – Fundația Konrad Adenauer
#MonitorizareEuroparlamentare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.