G4Media.ro

Gabriel Ispas, Pro România, despre propunerea Danei Gîrbovan la Justiție: Și dacă…

Gabriel Ispas, Pro România, despre propunerea Danei Gîrbovan la Justiție: Și dacă președintele refuză nominalizarea?

„Se pare că vizita președintelui Iohannis în SUA și semnarea memorandumului au produs o undă de șoc în politica dâmbovițeană”, susține Gabriel Ispas, liderul Pro România Sector 4. Decanul Facultății de Drept de la Titu Maiorescu spune că, „pe nepusă masă, premierul Dăncilă decide să schimbe cel mai pro-american membru al Guvernului. În loc, acceptă propunerea lui Iordache”, Dana Gârbovan. 

Reacția vine după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că propune schimbarea ministrului Ana Birchall cu Dana Gârbovan la Ministerul Justiției, instalarea lui Șerban Valeca la Educație, a lui Mihai Fifor la Interne și a lui Iulian Iancu ca vicepremier.

Gârbovan a acceptat în principiu propunerea, cu condiția de a fi acceptată, tot în principiu, de președinte. Numai că numirea nu e ‘de principiu’„, spune Ispas, care amintește decizia Curții Constituționale 45/2018 care stabilește că, pentru ca Gârbovan să fie propusă „ar trebui ca mai întâi să avem demisia din magistratură„.

La data la care președintele ar emite decretul de numire ca membru al Guvernului, ar trebui să fie deja publicat decretul privind eliberarea din funcția de judecător. Cam complicat și cam riscant, nu? Ce undă de șoc s-a propagat, dacă a fost nevoie de o reacție atât de nepregatită și de ilogică? Cu ce înscrisuri /mape a venit președintele acasă?„, scrie Ispas, pe contul său de Facebook.

Decanul Facultății de Drept de la Universitatea Titu Maiorescu avansează întrebarea „dacă Ana Birchall nu își dă demisia? Și… dacă președintele refuză nominalizarea?

Citește și:

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Toate aceste nume de , viitori ministri , vehiculate in spatul public sunt deocamdata niste simple propuneri .Deja apare in media, imposibilitatea de a fi acceptate, sau propria conditionare a acceptului , de un alt accept, sau cine stie ce o sa mai apara . Este doar un joc politicianist ,ce are ca scop , doar revigorarea mediatica si resuscitarea votantilor , ce au parasit un partid, aflat in evidenta scadere de electorat . .

  2. …a alta javra :(. Desi mult mai scolit si cult decat psd-istii “normali”, ispas e doar unul dintre sobolanii care a fugit la adunatura lui ponta :(. Nu uitam ca, inainte sa paraseasca precum sobolanul corabia, era super-incantat si tinea partea masurilor lui dragnea fara probleme :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.