G4Media.ro

Furnizarea apei e restricționată din județul Mureș / Unele localități primesc apă…

Sursa foto: Pixabay

Furnizarea apei e restricționată din județul Mureș / Unele localități primesc apă o dată la trei zile

Din cauza consumului crescut de apă în această perioadă caniculară, Compania Aquaserv a restricționat furnizarea apei în mai multe zone rurale din județ, informează Agenția de presă Rador.

Dacă locuitorii din zona Reghinului primesc apă numai pe timpul zilei, cei de pe Câmpie, primesc doar o dată la trei zile.

Reprezentanții Companiei spun că se înregistrează frecvent probleme din cauza consumului crescut de apă, mai ales în zonele rurale unde consumul este uriaș.

Mulți consumatori folosesc apa pentru a uda gazonul, pentru grădină sau pentru a umple piscinele cu apă potabilă, inclusiv cei de la periferia mun. Tg.Mureș. Doar în zona Livezeni, săptămâna trecută, au fost mai multe opriri în furnizarea apei deoarece în unele zile rezervoarele de apă s-au epuizat într-o oră.

Aquaserv face un apel pentru ca oamenii să folosească cu responsabilitate apa.

”Recomandările și rugămințile și apelurile noastre către consumatori este să fie raționali în consumul de apă! În zona de Câmpie, adică în zona de la Voiniceni către Sărmaș – Râciu și în zona Reghin se furnizează apa după un program, adică restricționat. În zona Reghin, pe timpul nopții este sistată furnizarea pentru a se reumple bazinele de acumulare iar în zona de Câmpie se furnizează cu o frecvență din 3 în 3 zile”, precizează purtătorul de cuvânt al Companiei, Nicu Tomulețiu.

În Târgu Mureș, alimentarea cu apă nu suferă din cauza debitului apei din râul Mureș, care la această dată este de 10 mc/s, asta în condițiile în care Uzina de Apă poate funcționa și la un debit de 6 mc/s.

Orarul de furnizare a apei în zona rurală se găsește pe site-ul Companiei Aquaserv unde sunt postate și sistările de apă din cauza avariilor.

Luni, de exemplu, este sistată apa din cauza avariilor în anumite zone din Reghin, Iernut, Sighișoara și Lunca.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Continuati sa taiati paduri, vedeti ce se intampla ! Sa vedem pe unde or sa fuga complicii, inclusiv cei din Austria.