G4Media.ro

FSB susține că a reținut un ucrainean suspectat că plănuia să „saboteze”…

Sursa foto: RIA Novosti archive / Andrey Stenin via Wikimedia Commons

FSB susține că a reținut un ucrainean suspectat că plănuia să „saboteze” o linie electrică din Crimeea

Serviciile de securitate ruse au reținut un cetățean ucrainean suspectat că plănuia să „saboteze” o linie electrică în Crimeea, a anunțat miercuri Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), relatează Reuters.

FSB a precizat că un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost găsit având asupra sa diagrame ale liniilor electrice, trei dispozitive explozive și instrucțiuni de utilizare a acestora și a suspectat că bărbatul a fost recrutat de serviciile secrete ucrainene.

Agenția rusă de stat TASS citează forțele de securitate rusești spunând: „Serviciul Federal de Securitate a împiedicat un sabotaj planificat de serviciile speciale ucrainene la o instalație de infrastructură energetică din Republica Crimeea. Un cetățean ucrainean născut în 1978, recrutat de SBU [serviciul de securitate ucrainean], a fost reținut”.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia în urmă cu peste opt luni, Moscova a acuzat în mod repetat ceea ce numește „sabotori” ucraineni de a viza infrastructura sa energetică, inclusiv în luna august, când a acuzat Ucraina de deteriorarea unei substații de electricitate din Crimeea anexată de Rusia.

Ucraina nu a revendicat implicarea, dar oficialii au salutat incidentele anterioare, numindu-le „răzbunare” pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...