G4Media.ro

FSB acuză forțele speciale britanice că operează în Ucraina și susține că…

Sursa foto: Facebook / NATO Allied Land Command

FSB acuză forțele speciale britanice că operează în Ucraina și susține că a dejucat un plan de a debarca soldați ucraineni pentru un sabotaj

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a afirmat că Serviciul Special Naval din Marea Britanie operează în Ucraina și ajută forțele ucrainene să desfășoare tentative de operațiuni împotriva trupelor rusești, relatează Sky News.

FSB, principalul succesor al KGB-ului din epoca sovietică, a declarat că a dejucat un plan al forțelor speciale britanice de a debarca soldați ucraineni pentru un sabotaj pe Tendrov Spit, un banc de nisip din Marea Neagră.

FSB a declarat că a capturat un soldat de rang înalt al forțelor speciale navale ucrainene și că unitatea de forțe speciale ucrainene era „supravegheată de o unitate a Serviciului Special Naval (SBS), ceea ce indică implicarea directă a Marii Britanii în conflict”.

SBS este un regiment de forțe speciale al marinei britanice care își are istoria încă din primele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial.

Acesta a participat la unele dintre cele mai mari conflicte din ultimii 70 de ani, inclusiv Războiul din Coreea, Irlanda de Nord, Războiul din Insulele Falklands, Sierra Leone, Afganistan și Irak.

Membrii NATO, inclusiv Marea Britanie, au declarat că nu intenționează să trimită trupe terestre în Ucraina.

Acest lucru le-ar putea aduce în contact direct cu forțele rusești, lucru pe care alianța militară a subliniat clar că vrea să îl evite.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...