G4Media.ro

FSB acuză de spionaj un fost angajat al consulatului SUA din Extremul…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

FSB acuză de spionaj un fost angajat al consulatului SUA din Extremul Orient rus / Suspectul ar fi transmis informații despre nemulțumirile generate de campania de recrutare

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a acuzat un fost angajat al consulatului SUA din Extremul Orient rus de strângere de informaţii asupra războiului din Ucraina şi asupra altor aspecte în favoarea Washingtonului, informează luni Reuters şi TASS, citată de Agerpres.

Suspectul, Robert Şonov, ar fi transmis unor angajaţi ai ambasadei SUA de la Moscova informaţii despre modul în care campania de recrutare din Rusia a alimentat nemulţumiri pe plan politic, înainte de alegerile prezidenţiale din 2024 din Federaţia Rusă.

FSB a anunţat că plănuieşte să-i chestioneze pe angajaţii ambasadei americane care au intrat în contact cu Şonov, cetăţean rus care se află în arest din luna mai.

Ambasada americană a declarat în luna mai că „acuzaţiile împotriva lui Şonov sunt total nefondate”, iar „rolul lui la momentul arestării era doar de a face sinteze din articolele publicate în media ruse disponibile public”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Astea sunt acuzatii de spionaj? Mie imi pare mai mult jurnalism. Dar ce pretentie sa avem de la Rusia. Dreptatea in Rusia se face cu pumnul.