G4Media.ro

FRONTEX: Numărul rușilor care au intrat în țările membre ale Uniunii Europene…

sursa foto: captura video

FRONTEX: Numărul rușilor care au intrat în țările membre ale Uniunii Europene a scăzut cu 20% în urma restricțiilor impuse

Numărul de ruşi care au intrat în Uniunea Europeană a scăzut cu 20% săptămâna trecută în comparaţie cu săptămâna precedentă, din cauza noilor restricţii impuse în ţările UE, a anunţat miercuri Agenţia europeană pentru poliţia de frontieră şi garda de coastă (FRONTEX), relatează Agerpres.

Aproape 53.000 de cetăţeni ruşi au intrat în UE între 26 septembrie şi 2 octombrie, între care 29.000 prin Finlanda, 8.877 prin Estonia şi 8.536 prin Polonia via Ucraina, potrivit FRONTEX.

„Restricţiile în materie de politică de vize de partea europeană şi măsurile luate de Rusia pentru a-i descuraja pe bărbaţii mobilizaţi care vor să părăsească ţara ar urma să limiteze tot mai mult venirea cetăţenilor ruşi în UE”, a explicat FRONTEX.

Polonia şi ţările baltice au impus limitări draconice pentru cetăţenii ruşi în cadrul sancţiunilor decise în acest an după invadarea Ucrainei de către Rusia.

„Intrările ilegale ar trebui să se înmulţească dacă Federaţia Rusă ar decide să-şi închidă frontierele pentru posiblii mobilizaţi”, a adăugat agenţia.

Peste 200.000 de persoane au fost mobilizate în armata rusă după anunţul mobilizării militare „parţiale” pe 21 septembrie.

Această mobilizare a provocat puternice îngrijorări în Rusia şi manifestaţii ale opoziţiei în anumite regiuni. De asemenea, a determinat zeci de mii de oameni să părăsească precipitat ţara pentru a scăpa de înrolare.

Kazahstanul a anunţat marţi că peste 200.000 de ruşi au trecut frontiera ţării în două săptămâni.

Comisia Europeană a invitat pe 30 septembrie statele membre să fie mai restrictive în acordarea de vize ruşilor şi în controlul frontierelor.

UE avea un acord de facilitare a eliberării de vize cu Rusia, dar acesta a fost suspendat. Eliberarea şi revocarea vizelor sunt o competenţă a statelor membre.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter