G4Media.ro

Front antistângist în America Latină. Noul președinte al Boliviei încurajează opoziția din…

Front antistângist în America Latină. Noul președinte al Boliviei încurajează opoziția din Venezuela să-l răstoarne pe Nicolas Maduro

Preşedinta interimară a Boliviei, Jeanine Anez, l-a îndemnat sâmbătă pe Juan Guaido „să elibereze” Venezuela, într-un moment în care opozantul încearcă să-şi mobilizeze din nou trupele lansând un apel la o manifestaţie contra preşedintelui socialist Nicolas Maduro, notează AFP, citată de Agerpres.

„Doresc din tot sufletul ca să eliberaţi poporul venezuelean”, i-a spus Jeanine Anez lui Juan Guaido în cursul unui apel video transmis în direct la televiziunea boliviană. „Este nedrept să suportaţi atâta violenţă şi atâta represiune”, a adăugat ea.

Senatoarea de dreapta Jeanine Anez s-a proclamat marţi preşedinte interimar înlocuindu-l pe preşedintele de stânga Evo Morales. Acesta din urmă a demisionat după o serie de manifestaţii uneori violente ale opoziţiei care l-a acuzat de „fraudă” la alegerile prezidenţiale de la 20 octombrie.

La fel ca alte peste 50 de ţări, guvernul condus de Jeanine Anez l-a recunoscut pe Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei. Vineri, autorităţile boliviene au anunţat expulzarea diplomaţilor venezueleni care „reprezintă guvernul Maduro”.

„Ne-aţi dovedit că este posibil să se realizeze schimbări democratice atunci când cetăţenii sunt mobilizaţi şi hotărâţi”, i-a răspuns Juan Guaido şefei statului bolivian în cursul conversaţiei care a durat aproximativ 15 minute.

Ulterior, liderul opoziţiei venezuelene a participat alături de câteva mii de persoane la o manifestaţie la Caracas contra lui Nicolas Maduro, o mobilizare redusă pentru Juan Guaido care speră să profite de evenimentele din Bolivia pentru a-l răsturna de la putere preşedintele socialist.

După ce s-a proclamat preşedinte interimar la 23 ianuarie, Juan Guaido a lansat în repetate rânduri apeluri militarilor să i se alăture. Pentru aceasta, a avut sprijinul a zeci de mii de persoane care au ieşit în stradă la fiecare din apelurile sale.

Însă după revolta eşuată de la 30 aprilie, participarea la manifestaţiile opoziţiei s-a redus semnificativ, mai scrie AFP.

Foto: Jeanine Anez/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Votați Klaus Iohannis!
    Votați bunăstarea și echilibrul!

  2. Cat de tampit si comunist extremist sa fi,ca sa ajungi din postura de tara number one a rezervelor de petrol la nivel global,un satelit ruso-iranian …

  3. Cat de tampit si comunist extremist sa fi,ca sa ajungi din postura de tara number one a rezervelor de petrol la nivel global,un satelit ruso-iranian … ?!

  4. Incet incet, cad toti idiotii care se credeau nemuritori. Vine si vremea lui Orban si Trump. La chinezi si Coreea de Nord e mai greu insa, in Asia li se cam rupe de drepturile onlui si alte prostii de genul asta. Dar o sa vina si acolo, dorinta de libertate nu o invinge nimeni pe termen infinit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.