G4Media.ro

Franța vrea un „semnal puternic” pentru Ucraina, Moldova și Georgia, dar nu…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Franța vrea un „semnal puternic” pentru Ucraina, Moldova și Georgia, dar nu și o procedură accelerată de aderare la UE 

Uniunea Europeană trebuie să transmită Ucrainei, în cadrul summitului din 10 – 11 martie, la Versailles, „un semnal politic privind apartenența sa la familia europeană”, ca și Georgiei și Moldovei, dar nu poate lansa o procedură de aderare accelerată, a comentat miercuri Palatul Elysée, citat de BFM TV.

Potrivit președinției Franței, pentru cele trei țări trebuie „inventate noi forme de apropiere de UE” cu „întărirea cooperării în domeniile economic, educație și cercetare, precum și în cooperarea politică”. Președinții din cele trei țări ar putea, spre exemplu, „să fie asociați la reuniunile Consiliului European” în mod mai regulat.

UE a lansat deja un prim semnal luni, când a lansat procedura pentru examinarea cererilor de aderare depuse de cele trei țări după invadarea Ucrainei, în condițiile în care a avut nevoie de doi ani pentru a răspunde la cererea României. Aceste cereri de aderare dovedesc împărtășirea valorilor comune, „vrem să le răspundem în modul cel mai rapid și concret, pentru a le ancora rapid” în Europa, a subliniat Parisul.

„Dar nu poate exista o procedură accelerată de aderare, deoarece aderarea semnifică o convergență a economiilor, respectarea unui anumit număr de criterii și de constrângeri pentru statul care aderă, care trebuie să aibă o economie suficient de puternică pentru a intra”, potrivit Palatului Elysée.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Da zi franta din gura sa nu taca, micron se pregateste de alegerile deja pierduta.

  2. Nu bag capul de tot, doar pana la umeri macron

    • La dvs e mai simplu de bagat. il aveti deja plecat sa nu-l taie sabia.

    • Evident, e mana-n mana cu Putin asta. El voia razbel ca avea alegeri si na, sa dea vina pe Putin de masurile lui ucigase din pandemie.

    • Si ce vi se pare asa surprinzator ca Putin a adoptat masuri ucigase si in pandemie, asa cum spnuneti, nu -l vedeti si acum? Bine ca recunoasteti ce a facut Putin in pandemie cu rusii si v-ati dat seama ca macron va castiga alegerile, spre ciuda conservelor putiniste

  3. Evident, e mana-n mana cu Putin asta.

  4. in sfarsit cineva din UE spune adevarul Modlvenilor si ucrainienilor: NU va vrem in UE.

    ne prefacem ca suntem alaturi de voi, va aruncam mancare, vize pt 3 ani si multe arme dar cam atat, stati acolo in sarakia voastra. Ar fi culmea ca UE sa accepte niste ALBI CRESTINI intr-o europa de vest care e impinsa catre socialism ECO FEMINIST MUSULMAN.

    • De fapt, ne arata noua adevarata fata, e mana-n mana cu Putin si au negociat ei invadarea Ucrainei.

    • Dvs, propagandistilor pro-sovietici, numai punctajul va arata ceva, in rest sunteti facuti gramada. Cine e de vina ca nu intelegeti ce cititi? Moldova si Ucraina se vor integra in UE in timp ce Federatia Rusa se va dezintegra dupa ce Putin nu va mai fi, iar Macron il va duce de mana la tribunalul international.

    • Macron o va duce de mână pe bunica aia cu care e căsătorit poate, că pe Putin nu îl deranjează nimeni. Lașitatea vestului e prea mare. Dacă Rusia era o tarișoară, se îngrămădeau să trimită trupe.
      Nu am văzut că Franța a trimis arme Ucrainei. Chiar și Germania a trmis niște vechituri. Franța e în linia Ungariei.
      România, surprinzător, ajută Ucraina cu destul curaj.

  5. Ce de-a bolsevici la comentat aici. Vedeti ca nu mai aveti mancare prin rafturi, mergeti in Ucraina sa furati gaini si oua din curtile oamenilor.

  6. Ia te uita cum s-a dat aici adunarea in ograda, pentru lingaii de izmene de mujici 😀
    Ati prins glas, jagardelelor? Mama voastra de lepadaturi.

  7. Ar fi o mare greseala daca in acest context nu s-ar accelera procedura de aderare a Ucrainei.

    1. Ar da speranta lui putin ca UE nu se va apropia de granitele Rusiei, dupa ce si NATO a spus raspicat ca nu va interveni.
    2. Ar fi un semnal foarte negativ pt ucrainieni, care s-au exprimat clar din 2014 pt adeziune.
    3. Ar putea produce o fisura in sanul acestei Europe foarte unite astazi. Tarile din est, care pe buna dreptate se tem de Rusia invadatoare, se vor trezi cu aceasta Rusie la granitele lor. Consecinta ar fi ca aceste tari sa-si ia oarecum in mana destinul propriu, sa creeze aliante separate, vezi chiar grupul B9, aparut dupa anexarea Crimeei, ca sa nu mai vorbesc de grupul de la Visegrad, care s-a opus constant politicii UE privind cotele de migranti non europeni.

    Nu inteleg de ce trebuie sa aplicam in timp de razboi aceleasi criterii ca in timp de pace ?! Vorbind de criterii economice, legislatie etc, nici Romania si Bulgaria nu le-au indeplinit in momentul aderarii, vezi MCV ul care ni se aplica in continuare.

  8. Până îndeplinește Ucraina toate criteriile durează ani….. EU ar putea crea un fel de contract pre aderare pe termen limitat, gen 3…5 ani, iar după perioada asta trag linie și vedem dacă rămân permanent ori nu.