G4Media.ro

Franța testează taxiuri zburătoare electrice. Parisul își propune să pună în funcțiune…

sursa foto: Captură video

Franța testează taxiuri zburătoare electrice. Parisul își propune să pună în funcțiune noile mijloace de transport până la Jocurile Olimpice din 2024

Franţa vrea să stabilească două rute de zbor pentru taxiuri electrice zburătoare în apropierea capitalei, până la Jocurile Olimpice de vară din 2024.

În lunile care urmează, Franţa va începe să testeze taxiuri zburătoare în apropierea Parisului. Autorităţile vor ca, în urma testelor, să se creeze două rute. Una dintre acestea va lega aeroportul Le Bourget de Paris-Charles de Gaulle, iar cealaltă va face legătura între două suburbii din sud-vestul capitalei.

Scopul final este ca taxiurile zburătoare să fie puse în funcţiune până la Jocurile Olimpice de vară din 2024.

Mai multe companii care dezvoltă eVTOL-ului (vehicule zburătoare electrice cu decolare şi aterizare verticală) vor participa la proiect. Printre acestea se numără Volocopter, Airbus, Vertical Aerospace Group, Lilium şi Joby Aviation.

Una dintre zonele de aterizare/decolare, de la Pontoise-Cormeilles-en-Vexin, a fost deja amenajată pentru testele care vor urma.

Testele vor urmări mai multe aspecte ale zborurilor cu eVTOL-uluri, precum nivelul de zgomot şi vibraţii, integrarea în siguranţă cu traficul aerian convenţional, alimentarea bateriilor şi mentenanţa.

sursa: News.ro, sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Daca renunta la CFR Călători, baga toate TIR-urile de pe sosele la CFR Marfa, transportul populatiei se facea cu mijloace auto cu programare… acum Statul investea in Autostrazi si Taxiuri Zburatoare.
    Dar na… ce faci cu șomajul celor din sistem. Ca omului nu-i place munca, ii place sinecura