G4Media.ro

Franța și Italia vor furniza Ucrainei în primăvară sisteme de apărare antiaeriană…

Foto: Statul Major al Armatei Franceze

Franța și Italia vor furniza Ucrainei în primăvară sisteme de apărare antiaeriană SAMP-T-Mamba, concepute pentru a distruge rachete balistice și de croazieră / Sistemul poate lovi 16 ținte simultan în 10 secunde

Franța și Italia vor livra Ucrainei sisteme de rachete antiaeriene SAMP-T-Mamba în această primăvară, a declarat pe Twitter ministrul francez al forțelor armate, Sebastien Lecornu, relatează BBC.

Potrivit acestuia, livrarea a fost convenită cu ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto.

SAMP-T-Mamba este un sistem de apărare antiaeriană cu rază medie de acțiune, cu baza la sol, conceput pentru a distruge rachete balistice și de croazieră, inclusiv cele antiradar, precum și aeronave.

Acesta utilizează rachete interceptoare Aster 30.

SAMP-T poate lovi simultan 16 ținte aeriene diferite. Cele două lansatoare sunt capabile să tragă cu o cadență foarte mare, eliberându-și toată muniția în 10 secunde.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut președintelui francez Emmanuel Macron și premierului italian Mario Draghi să furnizeze SAMP-T Ucrainei la începutul lunii octombrie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. wagneritii, muscalii luati cu jap.ca, kadîrii si alte specimene …. faceti cunostinta cu n.oua voastra iubita …mamba…🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️

  2. Te caci pe tine….

  3. Simultan inseamna in acelasi timp. In 10 secunde nu este simultan.