G4Media.ro

Franţa și Austria trimit României medicamente, ventilatoare și alte echipamente medicale

Franţa și Austria trimit României medicamente, ventilatoare și alte echipamente medicale

Austria a propus transmiterea către România a 1.075 de colete cu diferite medicamente pentru asistenţă medicală de urgenţă, iar Franţa 89.030 de flacoane suplimentare de medicamente, 18 ventilatoare mecanice, precum şi echipamente şi accesorii medicale, ca răspuns la cererea de asistenţă pentru tratarea numărului mare de pacienţi cu COVID-19, transmisă Mecanismului de protecţie civilă al UE, a informat, joi, Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, relatează Agerpres.

La acestea se adaugă 200 de concentratoare de oxigen provenite din rezerva medicală strategică rescEU găzduită de Ţările de Jos, 50 de concentratoare de oxigen provenite din Polonia, 5.200 de flacoane de anticorpi monoclonali provenite din Italia, precum şi 15 ventilatoare mecanice şi opt concentratoare de oxigen livrate săptămâna trecută României de Danemarca.

La începutul săptămânii, o echipă medicală din Republica Moldova a sosit în România pentru a oferi asistenţă medicală de specialitate, iar pacienţi însoţiţi de medici sunt transportaţi în Ungaria în vederea tratamentului. Reprezentanţa CE aminteşte că România a solicitat un ajutor financiar din partea UE pentru această operaţiune prin intermediul Instrumentului pentru sprijin de urgenţă.

„Mă bucur să constat că elanul solidarităţii statelor membre nu s-a atenuat, în acest moment în care România continuă să se confrunte cu o creştere galopantă a cazurilor de COVID-19. Doresc să mulţumesc Austriei, Franţei, Ungariei şi Moldovei pentru ajutorul acordat României. Pandemia este în continuare o cruntă realitate, iar solidaritatea UE îşi demonstrează încă o dată valorile sale”, a afirmat comisarul însărcinat cu gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, citat în comunicat.

De la începutul pandemiei de COVID-19, Mecanismul de protecţie civilă al UE a coordonat şi a cofinanţat livrarea a peste 190 de milioane de echipamente medicale şi individuale de protecţie, a consolidat capacitatea spitalelor cu personal medical suplimentar şi a furnizat vaccinuri şi alte echipamente esenţiale în peste 55 de ţări. Uniunea Europeană a creat, totodată, rezerva medicală strategică rescEU.

Sursa foto: DSU

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Vaccinati-va si reduceri contactele sociale!
  E grav grav ce se intampla in spitale!
  Cand nici groparii nu mai fac fata nu e de gluma!
  Cine nu crede poate da o fuga pana la spital sa se uite (mentineti distanta) sau la cimitir sau suna la pompe funebre sa intrebe direct.
  Acum cred ca cu totii stim direct pe cineva infectat grav, dar daca e sa recunoastem nu stim direct pe nimeni cu efecte secundare de la vaccin, doar pe “auzite”

 2. Bv, bodaproste!!

 3. Trimiteti vorba la baietii din teren, sa taie niste copaci mai tineri si mai calitativi pt Holzindustrie, ii merita. #bogdapr0ste

 4. Laudabil gestu’
  Mai salveaza ceva vieti.
  Problema e ca ei ne ajuta cu o “galeata” cand noi am avea nevoie de o cisterna ca sa stingem focul..
  Dar nu e vina lor, noi suntem piromanii…
  Sunt acum in Austria. Nu prea sunt prieten cu limba germana, dar la radio dau stiri cu Rumanien Catastrophen Covid . Acum vreo 30 de ani am auzit ca eram la stiri ca le mancam lebedele, acum ca nu vrem sa ne vaccinam …. Poate totusi exista o legatura intre stiri…