G4Media.ro

Franța se confruntă cu o triplă epidemie: Covid, gripă și bronșiolită

Sursa foto: Pixabay

Franța se confruntă cu o triplă epidemie: Covid, gripă și bronșiolită

Circulația simultană a trei virusuri respiratorii este „complet fără precedent”, iar evoluția sa este încă dificil de prevăzut, au anunțat vineri autoritățile publice de sănătate din Franța, citate de BFM TV.

În acest an, gripa a lovit mai devreme decât de obicei Parisul, adăugându-se la un Covid în plină ascensiune și o bronșiolită la niveluri record de peste 10 ani la sugari. Situația afectează un sistem de sănătate deja tensionat, ca și în alte țări, în special în Statele Unite.

„Situația este complet fără precedent” și plină de „incertitudini”, a rezumat Didier Che, director adjunct pentru boli infecțioase, în cadrul unui briefing de presă al agenției de sănătate publică.

„În anii precedenți, existau viroze respiratorii care se succedau: o primă circulație de rinovirusuri făcea loc la VSR (principalul virus implicat în bronșiolite, n.r.), care foarte general făcea loc la gripă. Aici, avem co-circulații”, a explicat epidemiologul Sophie Vaux.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Oh la la!!!!🤧🤧😂
    Normalitate!!!!!

  2. In Rusia mea cainii umbla cu covrigul in coada. Nu avem epidemii, haideti si voi aici, o sa va placa!!

  3. Să mai bage niște doze-n vene, că e bune… Vindecă totul, începând cu gâlcii de la bebeluși și terminând cu S.I.D.A. de la leghebetei.