G4Media.ro

Franța pregătește un „plan Marshall” pentru turism și vrea să pună la…

Franța pregătește un „plan Marshall” pentru turism și vrea să pună la bătaie 1,3 miliarde de euro pentru relansarea industriei ospitalității

Lovit din plin de criza coronavirusului, sectorul turismului din Franța va beneficia „de un mare plan Marshall”. Guvernul de la Paris intenționează să investească 1,3 miliarde de euro ca să relanseze o activitate esențială pentru economia sa, transmite France 24.

Autoritățile franceze finalizează în această săptămâna contururile unui „mare plan Marshall” de investiții, în valoare de 1,3 miliarde de euro, pentru susținerea sectorului turismului, afectat dur de criza sanitară, a anunțat luni, 11 mai, Caisse des Dépôts (Casa de economii).

“Este un program de fonduri curate care va fi validat și arbitrat de comitetul interministerial al turismului [programat pe 14 mai, n. red.] care este prezidat de prim-ministru. Și ceea ce se numește fonduri curate nu reprezintă împrumuturi (…) sunt cu adevărat investiții”, a declarat Olivier Sichel, director adjunct al Casei de Economii la Frande Info.

“Calendarul va fi fixat de guvern (…) și apoi se vor utiliza cu guvernul și cu diferitele părți participante toate aceste sume în funcție de nevoi”, a adăugat Olivier Sichel. “Scopul e ca toată lumea să aibă un răspuns la problema sa și să se facă un mare ‘plan Marshall’ al turismului”, a mai afirmat el.

„Vom fi foarte exigenți în ce privește calitatea de mediu a proiectelor”

Acest plan va fi pus în practică de Bpifrance, filiala Casei dedicată întreprinderilor, a continuat el, precizând că aceste investiții vor fi subordonate unor criterii de mediu și digitale.

“Trebuie să avem un nou turism la ieșirea din criză, un turism care să fie mai durabil, mai participativ și mai digital”, a spus el.

În această perspectivă, “vom fi foarte exigenți cu calitatea de mediu a proiectelor (…) și pe digital, este și o condiție pentru a face accesibilă oferta pentru toți francezii, pentru a o pune mai bine în valoare”, a subliniat el.

De exemplu, grupul Caisse des Dépôts va investi 10 milioane de euro, investiții pentru construcția unui al doilea parc Futuroscope.

Sursa: France 24\ Traducere: Gabriela Sîrbu (Rador)

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Dar distrug prin reglementari operatorii privati…

    • Într’adevar, la reglementari suntem campioni 😀 Însa, nu exista nici un operator de stat, în turism. În Franta.
      Probabil, faceti confuzie cu Les Centres d’Agrément des Syndicats, etc. Însa si acelea, tot private sunt, ele fiind gerate de sindicate (CGT, CGE, CFDT, etc) sau de CE (Comité d’établissement)

  2. Am citit despre sume, nimic concret: spre ce se va investi? Digital e frecție la piciorul de lemn.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.