G4Media.ro

Franța: O nouă mobilizare a sindicatelor care anunță, pentru 31 ianuarie, ample…

Sursa foto: captura video

Franța: O nouă mobilizare a sindicatelor care anunță, pentru 31 ianuarie, ample manifestații împotriva reformei din sistemul de pensionare

Sindicatele mobilizate împotriva proiectului Guvernului francez al reformei pensionării anunţă joi seara, în urma unei reuniuni la Paris, după o primă zi de mobilizare pe care o consideră reuşită, o nouă zi de mobilizare la 31 ianuarie, cu greve şi manifestaţii, sporind astfel presiunea asupra Executivului, relatează news.ro, conform Le Figaro.

Organizaţiile sindicale CFDT, Force ouvrière, CGT, Unsa, CFE-CGC, Solidaires, CFTC şi FSU au participat la această reuniune.

Secretarul general al CGT Philippe Martinez estimează participarea la mobilizare la ”peste două milioane” de manifestanţi în întreaga Franţă.

Acest nivel a fost atins, potrivit sindicatelor, şi în prima zi de mobilizare şi greve din 1995, împotriva unei reforme a pensionării a lui Alain Juppé, care a abandonat-o.

Autorităţile franceze estimează la 1,12 milioane participarea la mobilizarea de joi, confirmând un succes la acesteia.

Ministrul francez al Muncii Olivier Dussopt a recunoscut, de altfel, o mobilizare ”importantă”.

Organizaţiile au avertizat că mobilizarea de joi este doar prima etapă a unui marş lung, menit să facă Guvernul să renunţe la reformă.

”Această dată sindicală lansează o mobilizare puternică în domeniul pensiilor, de durată”, proclama la 10 ianuarie Laurent Berger, înconjurat de omologii săi din alte centrale sindicale.

Guvernul speră în contrinuare să dezamorseze contestarea şi să-i convingă pe francezi, printr-o multiplicare a îndemnurilor la ”responsabilitate”.

”Ceea ce nu vrem este ca francezi care n-au cerut nimic nimănui” să ajungă în imposibilitatea de a se duce să muncească sau să fie nevoiţi se ocupe de copii, declara miercuri un purtător de cuvânt al Guvernului, Olivier Véran.

”Nu blocării ţării, a vieţii de zi cu zi a francezilor”, sublinia el, conform news.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...