G4Media.ro

Franța își menține decizia de a nu recunoaște statul Palestina / Țările…

Sursa foto: Facebook / Stéphane Séjourné

Franța își menține decizia de a nu recunoaște statul Palestina / Țările UE sunt împărțite în ceea ce privește recunoașterea sau nu a unui stat palestinian

Ministrul francez de externe, Stephane Séjourné, a declarat că recunoașterea unui stat palestinian nu este un subiect „tabu”, dar că nu este momentul potrivit pentru acesta, relatează POLITICO.

În cadrul unei conferințe de presă la Weimar, Séjourné a declarat că „impactul recunoașterii unui stat palestinian acum nu ar avea un impact prea mare”, având în vedere impasul diplomatic dintre Israel și liderii palestinieni.

„Logica este că procesul de pace duce la recunoașterea statului… nu că recunoașterea este un scop diplomatic în sine”, a spus el, alături de omologii săi polonez și german.

Comentariile vin după ce Irlanda, Norvegia și Suedia au anunțat miercuri că vor recunoaște un stat palestinian, ceea ce a stârnit furia Israelului.

Ministrul francez s-a aflat la Weimar pentru discuții trilaterale cu Polonia și Germania, axate pe apărare, politica industrială de apărare, Ucraina și diplomația UE.

Recunoașterea oficială a unui stat palestinian a fost obiectivul pe termen lung al țărilor occidentale care susțin o soluție cu două state pentru Israel și teritoriile palestiniene. Însă, în contextul în care războiul Israelului împotriva Hamas continuă, unele țări se îndreaptă spre recunoașterea statului ca gest politic.

Recunoașterea a evidențiat, de asemenea, diviziunile UE în ceea ce privește abordarea sa față de conflictul din Orientul Mijlociu.

În cadrul conferinței de presă, ministrul german de externe Annalena Baerbock, a cărei țară nu este în favoarea recunoașterii, a declarat că ar trebui să se pună accentul „pe soluții politice” și „discuții concrete”.

„Ostaticii care sunt ținuți de Hamas trebuie să fie eliberați, ajutorul umanitar trebuie să intre în Gaza. Fără asta nu este real să ne imaginăm o soluție diplomatică pentru palestinieni”, a spus ea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ar fi de menționat într-un astfel de articol faptul că România recunoaște Palestina din anul 1988.

  2. Si care ar fi granitele in care acest „stat” e recunoscut. Un stat fara conducator fara frontiere, moneda. Un simplu exercitiu de razboi asimetric al KGB-ului din anii 1960