G4Media.ro

Franța: Inculpatul Salah Abdeslam le-a cerut iertare victimelor din atacurile jihadiste din…

Sursa foto: Twitter/ Paris Police

Franța: Inculpatul Salah Abdeslam le-a cerut iertare victimelor din atacurile jihadiste din noiembrie 2015

Salah Abdeslam, singurul membru în viaţă al comandourilor care au comis atacurile jihadiste din 13 noiembrie 2015 din Franţa, le-a cerut vineri iertare victimelor şi a vărsat câteva lacrimi la finalul ultimei sale audieri, în faţa instanţei speciale de judecată din Paris, relatează Agerpres, conform AFP.

„Vreau să prezint condoleanţe şi scuze tuturor victimelor”, a declarat francezul în vârstă de 32 de ani, cu lacrimile curgându-i pe obraji. ”Ştiu că ura rămâne (…) Vă cer astăzi să mă urâţi cu moderaţie”, a spus el.

„Vă rog să mă iertaţi”, a insistat el. Atacurile de la Paris şi Saint-Denis s-au soldat cu 130 de morţi.

Începută miercuri seara, audierea finală a lui Salah Abdeslam s-a încheiat vineri după-amiază cu întrebări din partea apărării.

Principalul inculpat a susţinut de-a lungul acestor trei zile că urma să se arunce în aer într-un bar din arondismentul 18 al Parisului, dar ”a renunţat” la faţa locului, la vederea acelor tineri care semănau cu el şi se distrau.

”Regreţi că nu ai avut ‘curajul’ să mergi până la capăt?”, a întrebat unul dintre avocaţii săi, Olivia Ronen.

”Nu regret, nu i-am ucis pe aceşti oameni şi nu am murit”, a răspuns el. În timp ce vorbea despre suferinţa mamei sale, inculpatul a început să plângă.

”Aş vrea să spun astăzi că această poveste din 13 noiembrie a fost scrisă cu sângele victimelor. Aceasta este povestea lor şi am făcut parte din ea. Ei sunt legaţi de mine şi eu sunt legat de ei”, a continuat Salah Abdeslam, cu vocea tremurătoare, înainte de a-şi cere scuze.

De asemenea, el le-a cerut iertare şi altor trei inculpaţi judecaţi pentru că l-au ajutat să fugă după atacuri. „Nu am vrut să-i bag în asta”, a spus el.

Sursa foto: Twitter/ Paris Police

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...