G4Media.ro

Franţa: Ghidul Michelin are şi o ierarhizare dedicată locurilor de cazare. Ce…

Sursa foto: Pexels / Chris Molloy

Franţa: Ghidul Michelin are şi o ierarhizare dedicată locurilor de cazare. Ce hoteluri au fost incluse până acum

Ghidul Michelin a dezvăluit luni primul său palmares hotelier, recompensând 189 de hoteluri care au între 3 şi 248 de camere, situate în toate regiunile Franţei, cu dorinţa de a face din acesta un omolog al celebrelor stele pe care le decernează în fiecare an restaurantelor, informează AFP, preluată de Agerpres.

Noul produs oferit de Ghidul Michelin se află în pregătire de mai mulţi ani, a reamintit, într-o conferinţă de presă, Gwendal Poullennec, directorul său.

Unităţile recompensate primesc „chei” în loc de stele. 127 de hoteluri franceze au primit o cheie pentru „un sejur unic”, 38 de unităţi de cazare au primit două chei pentru „un sejur exceptional”, iar alte 24 de hoteluri au primit 3 chei pentru „un sejur extraordinar”.

„Nu este vorba despre promovarea unui catalog de servicii, este diferit de stelele hoteliere sau de branduri”, a explicat directoarea Michelin, menţionând „marea diversitate de concepte, de la hoteluri deţinute de grupuri mari şi până la mici unităţi independente”.

Astfel, printre cele 12 stabilimente care deţin denumirea „palace”, spre exemplu, în Paris, doar şase au primit trei chei Michelin. Iar unul dintre ele, Le Mandarin Oriental, nu a primit nicio distincţie.

Printre cele recompensate cu „trei chei” se află Cheval Blanc, principalul hotel parizian al grupului LVMH, Les Sources de Caudalie din Bordeaux şi şapte unităţi situate în regiunea Provence-Alpes-Cote d’Azur, un teritoriu emblematic al turismului de lux francez.

„Se vorbeşte mult despre maeştri bucătari, dar eu sunt mulţumită că se pune astfel în valoare hotelăria pentru a-i inspira pe tineri”, a declarat Laure Pertusier, directoarea hotelului „Saint James” din Paris, recompensat cu trei chei Michelin.

„Michelin are parte de o recunoaştere internaţională, palmaresul hotelier însoţeşte foarte bine distincţiile acordate restaurantelor, există un fel de continuitate, este ceva coerent”, a declarat, la rândul său, Guillaume Ranvier, directorul de la Four Season Hotel George V din Paris, recompensat tot cu trei chei Michelin.

Selecţia a fost realizată din 600 de hoteluri franceze deja recomandate pe site-ul Ghidului Michelin, cu ajutorul unor inspectori anonimi şi în manieră similară cu selecţia restaurantelor, dar cu criterii diferite.

Cinci criterii de evaluare au fost urmărite: deschiderea hotelului faţă de localitatea în care se află, designul şi decorarea sa, calitatea şi constanţa serviciilor, coerenţa între nivelul de preţ şi prestaţii, autenticitatea şi experienţa oferită.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. sa fiti multumiti daca gasiti parcare la 1-2 km de hotel in Paris ; minim 40 euro /zi