G4Media.ro

Franţa, Germania, Ucraina şi Rusia au convenit să aibă o întâlnire la…

Franţa, Germania, Ucraina şi Rusia au convenit să aibă o întâlnire la nivel ministerial pe tema încheierii conflictului ucrainean

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au discutat luni la telefon cu preşedinţii Ucrainei şi Rusiei, pentru a vorbi despre conflictul ucrainean, şi au convenit că este nevoie ca miniştrii lor de Externe să aibă o întâlnire, a anunţat guvernul german, transmite Reuters.

Cei doi lideri europeni au discutat mai întâi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, despre implementarea acordurilor de la Minsk, care au rolul să asigure o rezolvare paşnică a conflictului din Ucraina.

Ulterior, Merkel şi Macron au vorbit cu preşedintele rus Vladimir Putin, căruia i-au cerut să facă progrese în discuţiile pentru pace, potrivit guvernului german.

”Interlocutorii au convenit să ceară miniştrilor lor de Externe să să întâlnească în curând pentru a realiza acest lucru”, arată comunicatul guvernului de la Berlin.

Ucraina se confruntă cu separatiştii din regiunea estică Donbas, susţinuţi de Rusia, într-un conflict în care, potrivit Kievului, au murit 14.000 de oameni începând din 2014.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Ce coincidență! Tocmai acum când gazul rusesc nu mai ține de cald în Europa? Dar parcă nu se putea negocia cu dictatorul.

  2. Tocmai o sa afle si Ucraina ca a fost lasata singura in fata Rusiei….toti ucrainienii care se laudau cum o sa fie ei de curajosi si eroi in lupta cu soldatii rusi,au acum ocazia sa demostreze aceste lucruri…sa fim seriosi….cum au dezertat soldati armatei afgane cand au venit talibanii,tot asa o sa dezerteze si soldati ucrainieni cand o sa vina rusii…..

    • Ucrainieni sunt niste nazisti.Mai bună rusi te ajuti cu ei ,o sa Leo traga UE ka ucrainieni de o sa fie vai și amar

  3. Cele doua scursuri politice, Merkel si Macron, abandoneaza Ucraina in fata Rusiei. Frumos! Dar stai, Merkel n-a plecat naibii din functia de cancelar? Parca a castigat Olaf alegerile. Alo, nea Macroane si Merkeloaia in Europa nu sunteti doar voi, ci sunt zeci de state care ar putea avea un cuvant des spus pentru Ucraina, insa nu primesc gaz rusesc este adevarat….

  4. Ruși sau ucrainieni e acelasi lucru! Rusii au făcut o Ucraina mare luând teritorii de la state vecine care nu au aparținut niciodată Ucrainei, inclusiv de la România si Moldova!