G4Media.ro

Franța: Fostul ministru Nicolas Hulot, anchetat după ce a fost acuzat de…

captura video youtube

Franța: Fostul ministru Nicolas Hulot, anchetat după ce a fost acuzat de violuri, într-un reportaj difuzat joi

Justiţia a deschis o anchetă preliminară pentru viol şi agresiune sexuală vineri, a doua zi după difuzarea unui reportaj de televiziune în care se formulau astfel de acuzaţii la adresa fostului ministru francez Nicolas Hulot, relatează AFP, citând un comunicat oficial.

Cel puţin şase femei, între care o minoră la momentul faptelor, îl acuză pe Nicolas Hulot – fost ministru al Tranziției ecologice – de violuri sau agresiuni sexuale comise între 1989 şi 2001, în timp ce el califică acuzaţiile drept minciuni.

Investigaţiile „vor încerca să determine dacă faptele denunţate pot caracteriza o infracţiune penală şi, având în vedere vechimea lor, dacă nu s-au prescris”, a explicat procurorul din Paris.

Într-un reportaj de 62 de minute difuzat joi seară, într-o emisiune de anchete a unui canal public, trei femei relatează agresiunile sexuale cărora susţin că le-au căzut victime.

Ancheta televizată cuprinde şi mărturia militantei ecologiste Claire Nouvian şi revine asupra plângerii pentru viol depuse în 2008 de Pascale Mitterrand, nepoata fostului preşedinte Francois Mitterrand, clasată din cauza prescrierii faptelor.

Alte două femei, fosta animatoare Maureen Dor şi o fostă angajată a canalului de televiziune privat TF1, au transmis echipei emisiunii mărturii scrise privind faptele de care este acuzat Nicolas Hulot.

În ajunul difuzării reportajului, Nicolas Hulot a negat oficial aceste acuzaţii de agresiuni sexuale şi a anunţat că părăseşte „definitiv” viaţa publică, pentru a-şi proteja apropiaţii şi fundaţia de consecinţele unui „linşaj”.

În anul 1990 Nicolas Hulot, care era „personalitatea preferată a francezilor” an după an, a decis să-şi pună notorietatea în serviciul cauzei ecologiste.

El a creat „Fundaţia Ushuaia”, devenită între timp „Fundaţia Nicolas Hulot pentru natură şi om”, care avea un consiliu ştiinţific din nume prestigioase, precum Paul-Emile Victor, Théodore Monod, Yves Coppens sau Jean-Loup Chrétien, relatează Agerpres.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Cîțu si-a violat plasticul de la cardul de credit american si a uitat. Daca nu exista dovezi nimeni nu le cauta fara interes

    • Da,usr istii se exprima oral mai bine decat in scris.
      Ei cred saracii ca limba romana se scrie cum se citeste!

  2. Ce tare! Și au realizat abia după 20-30 de ani că au fost agresate?

  3. E de neinteles de ce fatucele de pe la noi nu fac astfel de plangeri care sa le ajute sa devina vedete TV. Astept cu nerabdare ca A3 sa invite una care sa declare ca a vost violata de Catu.