G4Media.ro

Franța: Coronavirusul nu a fost detectat în apa mării sau în organismele…

Franța: Coronavirusul nu a fost detectat în apa mării sau în organismele marine

Un studiu al Institutului francez pentru studiul mării (Ifremer) arată că noul coronavirus nu a fost detectat în apa mării sau în organismele care trăiesc în mare, potrivit Le Figaro.

Cercetătorii au prelevat probe de apă și de viețuitoare de pe toate zonele costiere din Franța (coasta normandă, coasta bretonă, atlantică și mediteraneeană).

Mai mult, cercetătorii au prelevat probe și din sectoarele de coastă unde sunt deversate apele din canalizarea unor orașe, tocmai pentru a vedea dacă apa mării a fost contaminată. Și în acest caz rezultatul a fost negativ.

Înseamnă că noul coronavirus nu supraviețuiește în apa mării? ”Nu avem această certitudine, e doar un prim studiu, dar este o veste bună”, a declarat conducătorul studiului pentru site-ul institutului Ifremer.

Cercetătorii vor continua studiul prelevând probe din aceleași locuri pe toată durata verii pentru a vedea dacă pot trage o concluzie definitivă legată de modul în care circulă coronavirusul pe durata sezonului estival.

Foto: Ifremer

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Soarele – vit D – maresc imunitatea

    stati in casa ca intr o cusca Faraday izolati fata de campul electromagnetic terestru

    sa „traiti” bine

    de aceea in Experimentul din ROMANIA, ROMANII tb sa stea ascunsi in case pt a ne imbolnavi (nu aveam voie in parcuri, dar la kaufland era perfect)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.