G4Media.ro

Franţa comandă 18 sisteme Caesar pentru a le înlocui pe cele livrate…

Sursa foto: Daphné BENOIT / AFP

Franţa comandă 18 sisteme Caesar pentru a le înlocui pe cele livrate Ucrainei: „Sistemele vor fi livrate armatei terestre cel mai târziu în vara lui 2024”

Ministerul francez al Forţelor Armate a comandat 18 tunuri Caesar pentru a înlocui cele 18 exemplare care au fost donate Ucrainei, a anunţat vineri grupul industrial Nexter, transmite France Presse, citată de Agerpres.

”Sistemele vor fi livrate armatei terestre cel mai târziu în vara lui 2024”, potrivit Nexter.

Parisul doreşte ca industria apărării să fie în măsură să crească rapid ritmul şi capacităţile de producţie pentru a răspunde situaţiei create de invazia rusă în Ucraina.

Producerea unui sistem Caesar durează în prezent peste 18 luni, a adăugat grupul Nexter. Înaintea începerii ofensivei militare ruse asupra Ucrainei pe 24 februarie, armata franceză dispunea de 76 Caesar, tunuri de calibrul 155mm montate pe camion, cu o rază de acţiune de 40 de kilometri.

Valoarea contractului nu a fost comunicată. Ministrul francez al forţelor armate Sebastien Lecornu a anunţat în Senat, în urmă cu câteva zile, că un pachet de 85 de milioane de euro va fi consacrat înlocuirii celor 18 sisteme Caesar livrate Ucrainei.

În februarie, premierul francez de la acea vreme, Jean Castex, semnase cu Nexter un contract în valoare de 600 de milioane de euro pentru a dezvolta o versiune blindată şi modernizată a Caesar, denumită ‘Caesar NG’, şi a achiziţiona 33 de exemplare, livrabile începând din 2026.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dati Geparzii catre Ucraina ! Scapati de ei cat mai repede ! Au probleme cu munitia speciala !