G4Media.ro

Franța acuză familia președintelui Lukașenko de ”trafic cu ființe umane” / ”Este…

Franța acuză familia președintelui Lukașenko de ”trafic cu ființe umane” / ”Este un trafic intolerabil care vizează slăbirea şi divizarea Uniunii Europene”

Franţa a acuzat miercuri familia preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko de a fi în spatele unui „trafic” cu fiinţe umane „abil organizat” spre Uniunea Europeană, prin Turcia şi Dubai, relatează Agerpres, care citează France Presse.

Acest „trafic de fiinţe umane este organizat chiar de familia Lukaşenko în mod direct, cu ţări terţe, în orice caz cu zboruri comerciale şi tururi organizate”, a declarat secretarul de stat pentru afaceri europene Clement Beaune.

„Regimul se organizează abil prin Turcia şi prin Dubai”, a adăugat el în faţa Comisiei pentru afaceri europene din Senat, evocând că migranţi au fost de asemenea transportaţi „din Irak”.

UE îl suspectează pe preşedintele Lukaşenko de orchestrarea transportării migranţilor cu avionul din Orientul Mijlociu şi Africa la Minsk, după care aceştia sunt trimişi spre Lituania, Letonia şi Polonia, ca represalii la sancţiunile economice impuse regimului belarus de către blocul comunitar.

„Este un trafic intolerabil care vizează slăbirea şi divizarea Uniunii Europene”, a afirmat Clement Beaune.

„Capcana în care vrea Lukaşenko ca noi să cădem, ceea ce ni s-a întâmplat cu Turcia, este să ni se spună: ‘Voi sunteţi cei care nu vreţi migranţi, voi sunteţi cei care îi trataţi rău, voi sunteţi cei care nu respectaţi principiile de bază pe care le susţineţi'”, a explicat Beaune.

„Trebuie să fim impecabili, fermi şi umani în acest răspuns”, a pledat secretarul de stat francez într-o afirmaţie critică vizând în special Polonia.

Varşovia intenţionează să construiască un zid la frontieră şi a instituit starea de urgenţă în zonă, unde forţele de ordine poloneze resping migranţii înapoi în Belarus.

Lituania a lansat la rândul său construcţia unui gard de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei sale cu Belarus.

Douăsprezece ţări europene (Austria, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Grecia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia) au scris la 7 octombrie Comisiei Europene pentru a cere UE să finanţeze aceste proiecte.

„Nu cu sârmă ghimpată vom rezolva problema” şi nici „prin respingeri sau o lege de urgenţă care să nu permită presei accesul într-o zonă vastă pentru a verifica pur şi simplu ceea ce se petrece acolo”, a afirmat Clement Beaune.

Responsabilul francez a pledat pentru o „acţiune europeană faţă de legăturile aeriene, aeroporturi, ţări şi companii care permit sosirea migranţilor în Belarus şi apoi transportarea lor spre frontierele europene”.

sursa foto: Administrația Prezidențială Belarus

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Soluția propusă este tot un zid sau un gard dar care sa fie ridicate in țările de unde migrează oamenii. Sper ca in acest timp motoarele diplomației europene sa fie pornite in demersul de a demola guvernul totalitar din Minsk. Din nefericire însă, ca și pentru guvernele din Ankara și Damasc, propteaua rusa tine deocamdată.

    • Soluția este deportarea instantanee a oricărei persoane care n-are ce să caute în țara respectivă. Bonus pentru africa și musulmani.

  2. „Trebuie să fim impecabili, fermi şi umani în acest răspuns”.Adica, sa intoarcem si obrazul stang?

  3. Sa orchestrezi o ” migratie a triburilor” este o dovada ca inca nu te-ai stabilizat acolo unde ai ajuns.

  4. Solutia e corecta.

    Turcia trebuie pedepsita de UE daca intra in acest joc a lui Lukasenko.

    • Da clar pedepsita! UE sa ii spele izmenele lu erdogan…nu au ce sa facă turcilor, efectiv UE a ajuns la maciuca tuturora; rusi, turci, bielorusi, chinezi, americani.