G4Media.ro

Franța a raportat 231 de noi decese provocate de coronavirus. Noi măsuri…

Franța a raportat 231 de noi decese provocate de coronavirus. Noi măsuri vor fi luate de autorități în câteva zile

În faţa „valului” de bolnavi care ocupă spitalele din Franţa şi a unui bilanţ cu 1.300 de morţi, guvernul francez va anunţa „în câteva zile” o eventuală prelungire a carantinei, scrie AFP, preluată de News.ro.

Coronavirusul a cauzat moartea a 1.331 de persoane înregistrate în spital de la începutul epidemiei în Franţa şi 2.827 de pacienţi se aflau miercuri la Terapie Intensivă, iar 3.900 sunt vindecate, a anunţat directorul general al Departamentului francez pentru sănătate Jérome Salomon.

Aceste bilanţuri se traduc printr-o creştere cu 231 de decese şi 311 noi pacienţi la Terapie Intensivă faţă de ziua precedentă, un total de 11.539 de bolnavi spitalizaţi, potrivit lui Salomon.

„Izolarea va dura atât timp cât va fi necesar. Noi vom anunţa în zilele următoare maniera în care vom pune în practică recomandările consiliului ştiinţific”, care sugerează extinderea acesteia până la 28 aprilie, a indicat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului francez Sibeth Ndiaye.

Franţa trebuie să se pregătească pentru „un efort lung”, a prevenit premierul Edouard Philippe: „Este urgenţa sanitară care agită toate spiritele aastăzi, dar este de asemenea, şi va fi din ce în ce mai mult, un şoc economic, un şoc social”, a declarat premierul francez.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.