G4Media.ro

FOTO Viktor Orbán a ajuns la ceremonia de învestire a lui Erodogan…

sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

FOTO Viktor Orbán a ajuns la ceremonia de învestire a lui Erodogan „după o aterizare furtunoasă”/ Liderul ungar a considerat că e necesar să onoreze invitația președintelui Turciei pentru că victoria lui electorală „e o evoluție cheie” în privința securității Ungariei și Europei

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, se numără printre cei peste 30 de șefi de state și guverne care au participat la Ankara, la ceremonia de învestire în funcție a președintelui ales al Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Orbán a scris pe contul său de facebook, postând și o imagine, că a ajuns la Ankara „după o aterizare furtunoasă”, făcând referire la ploaia torențială care a inundat capitala Turciei și care a însoțit permanent ceremonia în care Erdogan a depus jurământul pentru noul său mandat de președinte.

sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Presa maghiară relatează că Viktor Orbán a ținut neaparat să onoreze invitația președintelui Turciei, dat fiind că a fost  susținătorul său declarat pe tot parcursul campaniei electorale. Într-un interviu de vineri, scrie hirado.hu, Orbán a subliniat că ar fi fost o tragedie dacă Recep Tayyip Erdogan nu ar fi câștigat alegerile în Turcia, deoarece adversarul său, Kemal Kılıçdaroğlu, „era pro-război și un om care, dacă ar fi câștigat, ar fi dezlănțuit cele patru milioane de turci care trăiesc în Europa”. Mai mult, a spus Orbán, dacă Turcia l-ar fi avut președinte pe Kemal Kılıçdaroğlu (susținut de György Soros), este foarte îndoielnic dacă gazul rusesc ar mai fi ajuns în Ungaria prin conductele de acolo”.

sursa foto: captura video

În afara lui Orban, printre şefii de guverne care au mai particiapt la învestirea lui Erdogan se remarcă prezenţa premierului armean Nikol Paşinian, precum şi a premierilor libian, Abdulhamid Dbeiba, şi a celui pakistanez Shehbaz Sharif. Au fost de asemenea prezenţi şefi de stat din Balcani, respectiv din Muntenegru, Macedonia de Nord şi Kosovo, din ţările central-asiatice, Kazahstan, Uzbekistan, Kârgâzstan şi Turkmenistan, şi din mai multe state africane.

Rusia a fost reprezentată de preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului, Viaceslav Volodin, iar China de vicepreşedintele comitetului permanent al Adunării Populare Naţionale, organul legislativ chinez, Ding Zhongli.

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a mers și el la Ankara, urmând să aibă și o întrevedere cu Erdogan, pe care încearcă să-l convingă să ridice veto-ul faţă de aderarea Suediei la Alianţă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Doua gunoaie cu pretentii de imparati….de toata jena.