G4Media.ro

FOTO Un primar l-a pus pe un bărbat care l-ar fi calomniat…

FOTO Un primar l-a pus pe un bărbat care l-ar fi calomniat să ajute cu 5000 de lei cinci familii sărace: Mulţumesc, pe această cale, pentru acţiunea caritabilă şi îi accept public scuzele

Primarul oraşului Ineu, Călin Abrudan, l-a pus pe un bărbat care l-ar fi calomniat să plătească în total 5.000 de lei pentru cinci familii sărace, pentru a-l ierta şi a-şi retrage acţiunea deschisă în instanţă, bărbatul preferând să îşi recunoască greşeala şi să facă donaţiile cerute.

Primarul ar fi fost calomniat în mediul online în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale.

„În urma unor injurii gratuite şi total nefondate care mi-au fost aduse pe platforma de socializare Facebook, în urmă cu ceva timp, am hotărât să îi intentez proces autorului, cu scopul de a-l învăţa o lecţie: aceea a dreptăţii, a asumării şi a politeţii. Reacţia mea a adus mai mult decât atât, făcându-l pe autor (în urma unei discuţii de comun acord) ca azi, 18.11.2020, în semn de iertare pentru afirmaţiile defăimătoare lansate în spaţiul public, să pună la dispoziţia a cinci familii din Ineu suma totală de 5.000 de lei. Trecând peste disconfortul personal pe care mi l-a creat, îi mulţumesc, pe această cale, pentru acţiunea caritabilă şi îi accept public scuzele”, a scris primarul Călin Abrudan pe contul său de Facebook.

Contactat de AGERPRES, primarul a adăugat că a ajuns în instanţă cu acest caz, unde a cerut 10.000 de euro daune, pe care i-ar fi donat unor familii nevoiaşe dacă ar fi câştigat procesul. În urma împăcării, a decis să îşi retragă acţiunea.

„Până la urmă toţi greşim, dar tot ce facem ar trebui să fie constructiv. Sper ca modul în care am acţionat eu să îi facă pe oameni să îşi mai schimbe atitudinea unii faţă de ceilalţi, pentru că respectul ar trebui să primeze”, a mai spus edilul.

Zeci de comentarii ale localnicilor au fost adăugate postării primarului, majoritatea de apreciere pentru ideea sa şi gestul de caritate al celui care a donat banii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Sa fie într-un ceas bun!
    Și familiile nevoiașe sa folosească chibzuit ajutorul primit
    This is the beginning of a beautiful friendship…

  2. Domnu’ a dat, domnu’ a luat! dar actiunea asta de „justitie” are iz de santaj, zic si eu …

  3. Tu ai citit articolul? Au cazut de comun acord. A ales sa faca acest lucru decat sa continue in instanta. Greu sa citesti

  4. Drumul spre Romanica Educata:PRIMARUL da LECTII,IARTA, da DREPTATE, politicos doneaza FAMILIEI SARACE cu duhul(de acolo vine VOTUL)…Doar nu credeati ca doneaza unor copii(exclus premianti)…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.