G4Media.ro

FOTO Primul tramvai Astra, scos în probe în București

Foto: Victor Silaghi / Asociația Metrou Ușor

FOTO Primul tramvai Astra, scos în probe în București

Compania municipală de transport din București, STB SA, a scos luni noapte pe traseu primul tramvai Astra Imperio Metropolitan, pentru a face probe pe traseul Depoul Militari – Răzoare – Depoul Alexandria, transmite Asociația Metrou Ușor într-o postare pe Facebook.

Tramvaiele noi pe care Primăria Capitalei le-a cumpărat de la Astra Arad au o capacitate de transport mai mare cu 20% față de cele cu o lungime de 27 de metri care circulă acum în București și, pe lângă instalație de climatizare și podea joasă pe toată lungimea, dispun de sisteme WI-FI și încărcare pentru telefoanele mobile, a anunțat în iunie directorul general STB, Adrian Criț, la conferința de prezentare a prototipului din comanda de 100 de unități.

În plus, întreținerea tramvaielor este asigurată de producător pentru o durată de cel puțin 5 ani. Totodată, patronul Astra Arad, Valer Blidar, a precizat că cele mai multe componente ale tramvaiului sunt livrate de Siemens (Germania), principalul furnizor pentru modelul Imperio.

Tramvaiele nu vor intra în circulație din această vară, ci de-abia la toamnă în septembrie, după ce se termină adaptarea stațiilor de pe linia 41 pentru lungimea de 36 de metri a noilor tramvaie, cu 9 metri mai lungi față de cele din prezent, după cum Economedia a explicat aici.

Foto: Victor Silaghi / Asociația Metrou Ușor

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Bine că nu a apucat moldoveanca din Voluntari ,să bată palma cu turcaleții… Felicitări Nicușor Dan!

  • Ce treabă are Plicușor Ban cu acest tramvai?

  • Ce-i, Gabita, esti suparata ca nu mai esti la primarie? Ai si tu vreo dovada ca Nicusor a luat spaga? Ca din cate stiu eu, nu e bogat asa ca tine si barbat-tu…

 2. Firea lui iohanis și alții au adus Bucureștiul o mizerie și un transport în comun de evul mediu. Nu Nicușor dan. Nicușor sta pe căcatul lasat de primarii de după revoluția de căcat din 89.Comunismul și socialismul a ridicat România. Tot ce se mai poate nu va mai veni decât în comunism.

 3. „după ce se termină adaptarea stațiilor de pe linia 41 pentru lungimea de 36 de metri a noilor tramvaie, cu 9 metri mai lungi față de cele din prezent”
  La ce le trebuie atata timp sa prelungeasca niste amarate de peroane? Le pun incalzire in pardoseala? Aer conditionat? Iluminat cu LED-uri multicolore? Mai ales ca lucreaza…, pardon „lucreaza” (wink-wink) la ele de cateva luni bune…

  • Dane, nu te mai obosi bă ,să nu-ți scrântești vreun neuron….

  • PSDNL-eule, tu nu te obosesti, ca tu n-ai neuroni. Dovada clara e comentariul tau.
   Dar un raspuns nu dai si tu? Cat dureaza „adaptarea” peroanelor, inceputa acum cateva luni?
   Hai „bă”, loveste-ma cu intelepciunea din putul gandirii.