G4Media.ro

FOTO Pentru prima dată în ultimii 40 de ani se vor putea…

FOTO Pentru prima dată în ultimii 40 de ani se vor putea vizita două turnuri din centrul istoric din Sibiu

Pentru prima dată în ultimii 40 de ani se vor putea vizita, începând din 1 august, două turnuri din centrul istoric al Sibiului, Turnul Olarilor şi cel al Dulgherilor, accesul urmând să fie gratuit, informează un comunicat de presă al Primăriei.

„Turnurile nu au putut fi vizitate în ultimele trei – patru decenii. Înainte de ’90 a fost deschis pentru o scurtă perioadă doar drumul de strajă dintre turnuri, fără ca acestea să fi fost reabilitate şi puse în valoare. Cele două turnuri se vor deschide publicului din 1 august, iar pentru a încuraja sibienii şi turiştii să descopere şi această parte importantă din istoria oraşului, voi propune Consiliului Local ca intrarea să fie gratuită anul acesta”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Sursa Foto: Primăria Sibiu

Potrivit primarului sibian, pentru reabilitarea zidului cetăţii Sibiului şi a celor trei turnuri de pe strada Cetăţii, printre care şi cele două care urmează să intre în circuitul turistic, s-au investit peste şase milioane de lei din bugetul local.

Intrarea vizitatorilor se va face prin Turnul Dulgherilor, ieşirea urmând să se facă prin Turnul Olarilor. În perioada de sezon turistic, între 1 aprilie şi 31 octombrie, programul de vizitare va fi de marţi până duminică, între orele 11 şi 19, iar în extrasezon publicul va avea acces de marţi până duminică între orele 10 şi 18.

Turnul Dulgherilor a fost construit între 1337 şi 1366 şi are 21 de metri înălţime. Acesta a mai fost restaurat în anii 1967 şi 2008. Turnul Olarilor a fost construit în secolul XV din piatră şi consolidat un secol mai târziu. Acesta are 19 metri înălţime.

Sursa Foto: Primăria Sibiu

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.