G4Media.ro

FOTO Locuitori din Sectorul 3 au blocat mașinile de gunoi ale primăriei,…

Sursa foto: G4Media

FOTO Locuitori din Sectorul 3 au blocat mașinile de gunoi ale primăriei, disperați de mirosurile insuportabile / Acțiunea a avut loc  la intrarea într-un depozit cu activitatea suspendată / Depozitul a fost recent amendat de Garda de Mediu

Mai mulți cetățeni din Sectorul 3, care locuiesc în preajma depozitului de deșeuri al primăriei de  pe strada Lunca Vișeagului nu au permis mașinilor cu gunoaie să intre în această după amiază în curtea stației de sortare.

Demersul oamenilor vine la o zi după ce Garda de Mediu București a amendat stația de sortare cu 160.000 de lei din cauza disconfortului olfactiv. Amenda vine după ce activitatea depozitului era deja suspendată de instanță.

Sursa foto: G4Media

La fața locului, deși a venit atât Poliția Locală cât și cea Națională, mașinile care cărau deșeuri, ținute pe loc timp de câteva zeci de minute de cetățenii revoltați, și-au vazut în continuare de treabă după plecarea oamenilor legii.

În ultimele 5 zile, din cauza mirosurilor greu de suportat, Garda de Mediu București a primit de la locuitorii  din zonă nu mai puțin de 60 de sesizări.

„E ca și cum ai trăi într-o groapă de gunoi. Este un miros de gunoi non-stop aici. De dimineață până seara. Nu poti să deschizi ușile. Trebuie să aerisim în casă cu aparatul de aer condiționat”, a declarat unul dintre cetățenii care au blocat accesul masinilor cu deșeuri pe poarta stației de sortare.

Sursa foto: G4Media

„Amplasamentul trebuie salubrizat și ecologizat, cu respectarea legislației de mediu în vigoare, până cel târziu la 5 mai 2022, în caz contrar societatea riscând noi sancțiuni. După ultimul control, din luna decembrie, au mai avut un termen să facă acest lucru, până la 31.01.2022, dar nici acum amplasamentul  nu era ecologizat, fiind în continuare plin cu deșeuri voluminoase, stradale, menajere, vegetale, provenite din construcții sau rezultate de la stația de sortare și depozitate pe platforma betonată și pe sol, în aer liber. Pe amplasament se desfășura activitate de colectare deșeuri nepericuloase, recuperarea materialelor reciclabile sortate și comerț cu ridicata al deșeurilor și resturilor”, a declarat Marioara Artemis Gătej, comisar general al Gărzii Naționale de Mediu.

Potrivit notei de constatare, stația de sortare își desfășura activitatea cu ușile halei deschise, iar în spatele construcției, deși sistemul de ventilație  funcționa, se resimtea olfactiv un disconfort pregnant generat de deșeurile aflate în diverse faze de fermentare. Deși inspectorii de mediu susțin că nu s-au constatat scurgeri de levigat pe platforma exterioară a halei, ci doar în interiorul construcției, felul în care arată luciurile de apă din zonă, ridică mari semne de întrebare.

Sursa foto: G4Media

„Acolo ar trebui să fie duse doar acele deșeuri reciclabile. Dar pentru că în Sectorul 3 nu se reciclează, toate deșeurile se iau la un loc. Acolo ajung și cele menajere. Ele provoaca acele mirosuri neplăcute. Această stație de sortare nu are un aviz de la Ministerul Sănătății deoarece Ministerul Sănătății a spus că nu este nevoie de un studiu de impact pentru sănătate, deși știm că nicăieri în lume nu se autorizează o stație de sortare a deșeurilor menajere atât de aproape de locuințe”, a declarat Lucian Judele, viceprimar Sector 3 din partea USR PLUS.

Până la editarea acestui articol, Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță nu a fost de găsit pentru a ne oferi un punct de vedere. Îl vom publica în măsura în care îl vom primi.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Se stia de la bun inceput ca lucrarea este imposibila, au vrut sa dea documentatia in executie, sa sifoneze banii. Curat murdar, romaneste

 2. Proiectul de reabilitare a Pieței Sfatului din Brașov, blocat: ”Nu o să Casa Sfatului” / […]
  […]a menţionat că, fiind vorba de un spaţiu muzeal, la Casa Sfatului nu se amenaja trei sau patru zone de acces […]

  @redactia
  voi citiţi ce publicati pe site? sau titlul ala agramat e o forma de clickbait. Comentarii pertinente nu publicaţi dar fraze fără acord da

 3. Si de ce nu se renunta la interventiile la Casa Sfatului?

 4. N-am citit nimic despre motivele unei schimbări, ce e urât azi.

 5. Alt tun care vor să-l dea mizerIile pluseRistoide iubitoare de legheBistoizi.

  • @Ciolovec – Ai di gramatica ta! Tunurile sunt apanajele pesedeilor si peneleilor „care” le-au tot dat pana acum de 30 de ani…

 6. Fantana, cel putin, „nu se pupa” cu stilul cladirilor din piata….s a trezit si nea Pepene sa se dea important si mandru ca n a fost consultat…de cand muzeografii se baga peste domeniul ahhitectilor si numai al arhitectilor?!

 7. Mai bine ar face ceva necesar cu banii decât să găurească un monument istoric. Oamenii ăștia chiar n-au de lucru ?
  USR are apetența pentru distrugeri și dacă n-au reușit cu guvernul, se răzbună pe localitățile unde sunt primari.