G4Media.ro

FOTO Bâlea Lac a ajuns o rușine pentru turismul sibian: Vârful kitsch-ului…

Sursa foto: Turnul Sfatului

FOTO Bâlea Lac a ajuns o rușine pentru turismul sibian: Vârful kitsch-ului / La suprafața lacului glaciar poți observa păstrăvi sărind pe lângă PET-uri

Gunoaie, mizerie fonică, kitsch-uri de toate felurile și oameni hotărâți să-i stoarcă de bani pe turiștii care ajung pe Transfăgărășan. Acesta este peisajul din zona Bâlea, așa cum l-au observat jurnaliștii de la Turnul Sfatului într-un fotoreportaj.

Dacă ai noroc și nu prinzi ambuteiaje poți circula până în zona lacului glaciar cu mașina. Acolo ești redirecționat către o parcare amenajată printr-o barieră pentru care plătești 10 lei pe oră. Locurile de parcare nu sunt marcate, întreg spațiul fiind o mare denivelare cu bălți, noroi și gunoaie pe jos. Nu ai voie să lași mașina unde consideri că este decent, ci unde strigă la tine – efectiv strigă fără nicio urmă de bun simț, niște băieți de la intrare.

Sursa foto: Turnul Sfatului
Sursa foto: Turnul Sfatului

După ce se dau jos din mașină majoritatea turiștilor pornesc spre lacul glaciar. Rezervație naturală, acesta impresionează prin ape extrem de limpezi. Atât de limpezi încât se văd doze de bere pe fund și pungi de plastic. La suprafață poți observa păstrăvi sărind pe lângă PET-uri.

Impresionați de frumusețea naturală care îți taie respirația, mulți turiști se așază pe o stâncă, lângă lac, să admire peisajul. Cine lasă privirea în jos, din păcate, nu vede decât mucuri de țigară prin iarbă.

Puteți citi întregul reportaj în Turnul Sfatului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Eu am tot spus si o sa o repet: daca ar pune statul o Taxa piperata de trecere prin tunelul de acces auto poate ar mai merge lumea si la pas sa vada frumusetea in liniste.

    • Extraordinar, să aibă alde Godei din ce să-și cumpere roabe de șampanie intre pet-urile și mizeria din Mamaia… Asta este soluția la tot, mai mulți bani dati politicienilor! 🤮

  2. Asa ! si cine arunca pet-urile? Ca de ce n-are rost sa intreb.

  3. România educată! Amenzi, camere de supraveghere, pază…