G4Media.ro

Fotbalistul Sergio Ramos s-a retras din naţionala Spaniei / „Am primit un…

Sursa foto: Twitter/Sergio Ramos

Fotbalistul Sergio Ramos s-a retras din naţionala Spaniei / „Am primit un telefon de la actualul selecționer care mi-a spus că nu contează și nu va conta pe mine”

Spaniolul Sergio Ramos a anunţat, joi, că se retrage din naţionala de fotbal ţării sale, însă a precizat că decizia vine ca urmare a unei discuţii cu actualul selecţioner, Luis de la Fuente.

Jucătoul lui Paris Saint-Germain, care a câștigat Cupa Mondială din 2010 și Campionatul European din 2008 și 2012 cu La Roja, a jucat ultima dată pentru Spania în martie 2021. Ramos, care împlinește 37 de ani în martie, a publicat o scrisoare deschisă pe rețelele de socializare în care a indicat că noul antrenor i-a forțat mâna.

„A sosit timpul, a sosit timpul să ne luăm rămas bun de la echipa națională, iubita și incitantă noastră Roja”, a scris Ramos.

„În această dimineață am primit un telefon de la actualul selecționer care mi-a spus că nu contează și nu va conta pe mine, indiferent de nivelul pe care îl pot arăta sau de modul în care îmi voi continua cariera. Cu multă tristețe, este sfârșitul unei călătorii pe care am sperat că va fi mai lungă și că se va încheia cu un gust mai bun în gură, la înălțimea tuturor succeselor pe care le-am obținut cu Roja noastră.”

Ramos a jucat de 180 de ori pentru Spania, având mai multe prezențe decât orice alt jucător din istoria țării.

În ciuda faptului că s-a recuperat după o accidentare și și-a consolidat forma cu PSG, Luis Enrique nu l-a convocat pentru Cupa Mondială din Qatar 2022.

De la Fuente l-a înlocuit pe Luis Enrique în decembrie, după ce Spania a fost eliminată de la Cupa Mondială în fața Marocului în optimi.

Următoarele meciuri ale Spaniei sunt meciurile de calificare pentru Euro 2024 din martie împotriva Norvegiei și Scoției.

„Cred cu umilință că această carieră a meritat să se încheie din cauza unei decizii personale sau pentru că performanțele mele nu au fost la înălțimea a ceea ce merită echipa noastră națională, dar nu din cauza vârstei mele sau a altor motive pe care, fără să le fi auzit, le-am simțit”, a continuat Ramos.

Apărătorul a evidențiat alți jucători veterani care încă joacă la echipele naționale, printre care colegul său de la PSG, Lionel Messi, care a câștigat Cupa Mondială anul trecut cu Argentina la 35 de ani.

„Pentru că a fi tânăr sau mai puțin tânăr nu este o virtute sau un defect, este doar o caracteristică temporară care nu are neapărat legătură cu performanța sau capacitatea”, a adăugat Ramos.

El s-a referit la Messi și la doi foști coechipieri de la Real Madrid, croatul Luka Modric, care are 37 de ani, și portughezul Pepe, 39 de ani, care au jucat la Cupa Mondială.

„Îi privesc cu admirație și invidie pe Modric, Messi, Pepe… esența, tradiția, valorile, meritocrația și dreptatea în fotbal. Din păcate, nu va fi așa pentru mine, pentru că fotbalul nu este întotdeauna corect și fotbalul nu este niciodată doar fotbal”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...