G4Media.ro

Fostul vicepreşedinte al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, și-a recunoscut vinovăția într-un dosar…

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Fostul vicepreşedinte al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, și-a recunoscut vinovăția într-un dosar DNA/ Procurorii îl acuză că a luat mită 510.000 de lei pentru prelungirea contractului unui afacerist

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara Tiberiu Balint a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. El a pretins 100.000 de euro de la un om de afaceri pentru prelungirea unui contract de lucrări încheiat cu CJ şi a primit 510.000 de lei. Pedeapsa primită este doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare şi amendă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei inculpaţilor: Tiberiu-Ioan Balint, la data faptei vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, pentru luare de mită, şi SC City Park Solution SRL, pentru complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, Tiberiu Ioan Balint ar fi pretins, în calitatea menţionată, în cursul lunii octombrie 2013, de la un om de afaceri suma de 100.000 euro pentru a aproba prelungirea unui contract de execuţie de lucrări încheiat cu Consiliul Judeţean Hunedoara, în condiţiile în care el nu avea vreo dispoziţie de delegare emisă în acest sens.

„Ulterior, în perioada noiembrie 2013 – mai 2014, după semnarea actului adiţional, inculpatul Balint Tiberiu Ioan ar fi primit prin intermediul SC City Park Solution SRL (pe care o administra în fapt), în mai multe tranşe, suma totală de 510.000 lei ce reprezenta costul unor presupuse servicii de consultanţă de care ar fi beneficiat omul de afaceri”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de procurorii anticorupţie.

În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 510.000 de lei, virată de Balint Tiberiu-Ioan în contul bancar al Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

În prezenţa apărătorilor aleşi, inculpaţii au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv: 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 6 luni şi interzicerea unor drepturi, amendă în sumă de 7.500 lei şi interzicerea de a participa la proceduri de achiziţii publice pe o durată de un an.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpaţi împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Hunedoara.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Si cu asta basta??!!! Adică poți fura cât vrei și nu patesti nimic???!!!! Bine ca i-au casapit pe cei care au sesizat hoțiile si i-au tarat prin instante!!!De asta îl faceți sef pe Arafat peste noua Securitate?Mai bine ati vedea ce a făcut în acel județ!!!!

  2. Ce fain se fură în România jjj patetic stat eșuat acaparat de hoți și corupți. Eu propun o lege simplă pt combaterea corupției :interdicția de a lucra la stat pt totdeauna pt corupții respectivi. Dacă dorește să muncească să meargă la privat, simplu și efucient

  3. Balinț cel “cinstit” a pus botul?Pe când și Molot?

  4. Pentru 3 ani cu suspendare cit se poate ciordi ?

  5. Pe infractorul Arion de la.Apaprod când îl ridică? Bă voi vă dat seama ce l-a dus pe el capul? Să ciordească o climă ,din cele 3,lăsate de STRABAG după care să modifice in contabilitate că au fost două.Si pe infractorul asta îl ține Laurențiu Nistor in brațe și Badea Puiu.