G4Media.ro

Fostul procuror Mircea Negulescu, trimis în judecată de Secţia specială pentru represiune…

Fostul procuror Mircea Negulescu, trimis în judecată de Secţia specială pentru represiune nedreaptă/ Este acuzat că a fabricat probe și a obligat mai multe persoane să facă declarații mincinoase în dosarul ”Tony Blair”

Fostul procuror Mircea Negulescu a fost trimis în judecată de Secţia specială pentru săvârşirea infracţiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, instigare la represiune nedreaptă, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual şi abuz în serviciu, transmite Agerpres.

Concret, Mircea Negulescu este acuzat că a „fabricat” probe şi a obligat mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase în două cauze instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul „Tony Blair”, care îi viza pe fostul deputat Sebastian Ghiţă şi pe fostul premier Victor Ponta.

Împreună cu Mircea Negulescu a fost deferit justiţiei şi fostul ofiţer de poliţie judiciară Mihai Iuliano Iordache, acuzat de complicitate la cercetare abuzivă, complicitate la represiune nedreaptă, complicitate la instigare la represiune nedreaptă, complicitate la influenţarea declaraţiilor, complicitate la inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în calitate de procuror în cadrul DNA – ST Ploieşti, cu ajutorul ofiţerului de poliţie judiciară, detaşat la DNA – Ploieşti, Mircea Negulescu ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare şi a întregului material probator administrat în două dosare, cu scopul învinuirii pe nedrept a unor persoane, ar fi dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, precum şi măsuri neprivative de libertate constând în control judiciar faţă de unele dintre acestea, ştiind că sunt nevinovate.

De asemenea, fostul procuror ar fi determinat un judecător de drepturi şi libertăţi de la Instanţa supremă, dintr-unul dintre dosare, să dispună, fără vinovăţie, arestarea preventivă faţă de o persoană, ştiind că aceasta este nevinovată, întrucât materialul probator pe baza căruia s-au argumentat măsurile procesuale a fost plăsmuit încă de la momentul sesizării organelor judiciare.

Totodată, Mircea Negulescu ar fi determinat mai mulţi martori (unii cu identităţi protejate) să dea declaraţii mincinoase în dosarele penale menţionate anterior şi mai mulţi denunţători să formuleze denunţuri cu privire la existenţa unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale, denunţurile fiind ulterior clasificate, cu consecinţa vătămării drepturilor procesuale ale persoanelor vătămate.

Pe 23 iulie, Mircea Negulescu a fost arestat preventiv, fiind eliberat din arest pe 13 august.

Mircea Negulescu a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar, în iulie 2019, fiind acuzat alături de fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea pentru represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, parte vătămată în dosar fiind fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Tot miercuri, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis redeschiderea și reluarea urmăririi penale pe numele lui Mircea Negulescu, la solicitarea Secției Speciale, într-un dosar din 2018 cu acuzații de purtare abuzivă, influențarea declarațiilor și favorizarea făptuitorului.

Sursa foto: Inquam Photos/ Autor: Alexandru Busca

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Negulescu este acarul paun de servici la SIIJ pentru toate asasinatele, talhariile si actele teroriste de distrugere practicate de crima institutionala romaneasca !

 2. Știm ce a făcut SIIJ.
  Sperăm că toți cei care au „măscărit” justiția se vor întâlni cu adevărata justiție.
  Cât mai repede!

  • Daca aveau probe, il trimiteau de mult in judecata.
   Sectia Speciala si-a facut datoria in fata mafiei psd si i-a hartuit, i-a timorat, i-a persecutat pe procurorii care i-au trimis in judecata pe infractorii din mafia psd.
   Cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, instigare la represiune nedreaptă au comis procurorii corupti de la Sectia Speciala, aflati in slujba mafiei psd.
   Singura vina a lui Negulescu a fost ca a incercat sa profite de favorurile unei prostituate, dar nu amenintand-o cu vreun dosar (pentru ca nici nu avea cum), ci promitandu-i o reducere a pedepsei, daca va face denunturi (lucru permis de lege).

 3. L-a pus dreaq să se dea la urs fără băț? Păi el credea că taie conducta de bani a caracatitei mafiei fără repercursiuni? De altfel, imediat după ce a fost băgat la mașina de tocat a SS și SIJJ toți procurorii s-au așezat frumos cu botul pe labe și băieții si-au facut legea singuri. Unii dintre ei au chiar sinecuri barosane la stat,imunitate și toate cele trebuincioase în aceste vremuri de restriște. Să fie într-un ceas bun pt toată lumea.

  • La pirandă s-a dat, nu la urs. Și cică s-ar fi dat la ea cu „bățul” până a paradit-o…
   Mititica !

 4. Daca nu era SIIJ acest individ era in continuare procuror…. Desființați siij

 5. cum adica a obligat persoane de declarati mincinoase
  eu cred ca astia au inventat probe si au inventat capete de acuzare ca asta ia deranjat de la furat pe ponta se ghita fugarul

 6. pare un pic comic (daca putem spune asa ceva) ca un procuror (reprezentantul statului) sa fie este acuzat de „represiune nedreapta”. Am auzit ca la italieni un procuror a fost beatificat de papa dar se pare ca la roministan totul e pe invers 🙂

  • Nu este doar comic, este și horror în același timp pentru că ne sugerează că doar ceea ceea ce face, instrumentul infractorilor, SIIJ este „represiune dreaptă”.
   Orice altă represiune prin definiție este nedreaptă.
   SIIJ a fost înființat de PSD după vorba celor de la kmkz „Doamne iarta-ne că proști ne-ai făcut”!

  • Care vasăzică împotriva lui Koves a fost o „represiune dreaptă”

 7. Las ca Îl salvează Stelian, ca doar nu vrea sa plece dosarul lui Barna la judecata…

 8. Portocala a gresit profund. Trebuia sa practice o REPRESIUNE DREAPTA, nu nedreapta.

  • Ar fi trebuit să fie deaptă și pe față.
   Se pare că el a aplicat o represiune nedreaptă pe la spate.
   Adică nedreaptă și perversă astfel încât a indus in eroare organele…

 9. Exemple de represiune dreaptă:
  Revoluția
  Mineriada
  10 August 2018

 10. Portocală paraditoru trebuie dus la spital săracu.
  Este posibil ca Tov Stelian să-l propuna Procuror general.
  Omul stie paradeală.Este dus cu capul frate.Îți fabrică un dosar cât ai bate din palme.
  De astfel de oameni avem nevoie .
  Vaccinați din toate țările uniți-vă.

 11. Speram sa nu mai se cheltuie bani din bugetul public ptr. o institutie inutila , sau care face jocuri in politica.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.