G4Media.ro

Fostul președinte Traian Băsescu, critici virulente la adresa modului în care Klaus…

Fostul președinte Traian Băsescu, critici virulente la adresa modului în care Klaus Iohannis gestionează criza din sănătate: ”A fugit de asumarea răspunderii gestionării crizei sanitare şi „a pasat-o” nevolnicului şi mereu veselului „Şică Mandolină”

Fostul președinte Traian Băsescu a lansat duminică o serie de critici dure la adresa lui Klaus Iohannis și a Guvernului Orban pentru modul în care gestionează criza sanitară cauzată de pandemia de coronavirus.

”Efectul lașității şi al prioritizării interesului politic în detrimentul sănătăţii şi vieţii oamenilor este că s-a ajuns la momentul dramatic în care medicii încep să fie obligaţi să decidă cine trăiește și cine moare, cine are loc la ATI și cine nu”, a scris Băsescu pe Facebook.

Fostul șef al statului solicită o serie de măsuri care să fie luate imediat de autorități, printre care trecerea la învățământul exclusiv online, bugetarii să muncească de la domiciliu, închiderea totală a teatrelor, cinematografelor, restaurantelor, sălilor de jocuri și mall-urilor, reducerea drastică a transportului în comun și vaccinarea antigripală masivă a populației.

Postarea integrală a lui Traian Băsescu:

Este pandemie, dar încă o putem învinge dacă vrem!

Pentru un Preşedinte, nu este suficient să ceară poporului să se spele pe mâini când sistemul de sănătate al ţării este pe punctul de a se prăbuşi.

27 februarie: “Nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală”.

11 martie: „Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș, într-o manieră foarte apocaliptică”.

11 martie: „Dacă vă uitați la televizor și vedeți politicieni care dau sfaturi la toată lumea și le știu pe toate, eu vă sfătuiesc să schimbați canalul”.

11 martie: “Sunt foarte mulţumit de felul în care Guvernul Orban gestionează această criză, măsurile care au fost luate mi se par potrivite, au venit la timp şi vreau să-mi exprim toată aprecierea pentru premierul Orban şi toţi cei care sunt efectiv implicaţi în gestionarea acestei crize”.

Am reiterat aceste declaraţii doar pentru a arăta că, în România, liderii politici n-au înţeles riscurile pandemiei generate de virusul SARS COV-2.

Din luna Ianuarie a acestui an, înţelegând ce se întâmpla în China, trag continuu semnale de alarmă, spunând unde se va ajunge din cauza lipsei de acțiune eficientă a responsabililor de la nivel național.

Abordarea politicianistă și în scop strict electoral a Președintelui și a Premierului i-a făcut să împingă țara într-un moment de criză a sistemului sanitar. Am cerut tot timpul să se ia măsuri pentru a nu se ajunge la limita maximă a sistemului de sănătate românesc, ca sistem de securitate naţională. Acum s-a ajuns la limită, sistemul sanitar a început să fie depăşit:

– mulţi bolnavi depistaţi cu COVID-19 sunt trimişi acasă, pentru că nu există paturi în spitale;

– au început să lipsească medicamentele;

– nu sunt paturi la ATI, iar cei care au nevoie de ventilaţie mecanică aşteaptă în saloane să moară un pacient;

– personalul medical este epuizat fizic;

– România are cel mai mare raport din Uniunea Europeană între numărul deceselor zilnice şi numărul de noi cazuri, ceea ce arată că sistemul sanitar românesc este deja depăşit de evoluţia pandemiei.

Din păcate, pentru Preşedintele României nu este necesară „starea de urgenţă”, drept pentru care a fugit de asumarea răspunderii gestionării crizei sanitare şi „a pasat-o” nevolnicului şi mereu veselului „Şică Mandolină”.

La rându-i, Premierul, devenit peste noapte ”credincios descentralizării”, a plasat toată răspunderea către administraţiile locale.

Efectul lașității şi al prioritizării interesului politic în detrimentul sănătăţii şi vieţii oamenilor este că s-a ajuns la momentul dramatic în care medicii încep să fie obligaţi să decidă cine trăiește și cine moare, cine are loc la ATI și cine nu.

Este un moment care trebuia evitat indiferent care ar fi fost costurile politice.

Fiecare zi contează până în februarie-martie 2021 când vom avea la dispoziţie un vaccin.

Pentru limitarea dezastrului, pentru salvarea de vieţi omeneşti, câteva lucruri ar trebui făcute imediat:

– trecerea la învăţământul la distanţă pentru toate şcolile şi universităţile până când România va primi cota de vaccinuri repartizată prin Comisia Europeană;

– închiderea creşelor şi grădiniţelor, iar, acolo unde părinţii nu fac activitatea de serviciu de la domiciliu, să se asigure mamelor concediu plătit – până la primirea vaccinului;

– 80 la sută din personalul bugetar, cu excepţia personalului din sistemul de sănătate, trece la lucrul de la domiciliul, iar pentru cei care trebuie să vină la birou se va interzice prezenţa a doi funcţionari în acelaşi birou (măsură adoptată de Parlamentul European) – până la primirea vaccinului;

– închiderea totală a teatrelor, cinematografelor, restaurantelor, sălilor de jocuri, mall-urilor, cu excepţia restaurantelor care deservesc strict persoanele cazate în hoteluri –până la primirea vaccinului;

– reducerea drastică a transportului public de persoane, rămânând deschise doar traseele rutiere şi feroviare care deservesc obiective industriale, industrie alimentară, obiective energetice, de construcţii şi de telecomunicaţii, cu un program adaptat schimburilor de ture – până la primirea vaccinului;

– managerii din industrie şi construcţii vor lua măsuri sanitare severe pentru diminuarea riscului de contaminare a salariaţilor;

– interzicerea oricărei întâlniri publice cu excepţia celor strict familiale – până la primirea vaccinului;

– acces ordonat în pieţe agroalimentare şi hipermarket-uri – până la primirea vaccinului;

– portul măştii devine obligatoriu în spaţii închise şi în spaţii deschise – până la primirea vaccinului;

– creşterea masivă a numărului de teste efectuate. Sistemul public a rămas la acel prag maximal de 15.000 – 20.000 de teste, fiind suplinit de cel privat. Ar trebui să se facă minimum 50.000 de teste zilnice în sistemul de stat. Dacă nu există personal calificat, acesta trebuie instruit, dacă acest lucru nu s-a făcut până acum;

– rezervare de locuri la ATI în spitale din state membre UE dacă acest lucru este posibil;

– vaccinarea antigripală masivă a populaţiei;

– contactarea Guvernului Federaţiei Ruse pentru a primi informaţii cu privire la eficienţa vaccinului produs în Rusia, iar, în cazul unor concluzii pozitive, importarea de vaccinuri din Rusia dacă există cantităţi disponibile, până la livrarea vaccinurilor contractate de Comisia Europeană.

Sunt doar câteva măsuri care ar trebui introduse timp de 5 – 6 luni pentru a limita răspândirea pandemiei, pentru a diminua presiunea pe sistemul sanitar şi pentru a da fiecăruia din noi şansa de a nu se îmbolnăvi.

În acelaşi timp, tot ce înseamnă industrie, construcţii, telecomunicaţii, industrie alimentară ar trebui să funcţioneze cu măsuri sanitare obligatoriu a fi luate pentru protejarea salariaţilor.

Măsurile ar trebui introduse indiferent dacă se atinge sau nu rata de incidenţă de 3 la 1.000 de cazuri transformată artificial într-o jucărie manevrabilă a guvernanţilor în funcţie de care iau sau nu decizii. Deja situaţia este scăpată de sub control.

Cred că asta ar trebui făcut acum!

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

47 comentarii

 1. Domnu’ Petrov nu suntem republica prezidentiala, e responsabilitatea guvernului sa vina cu un raspuns adecvat.

  • Altfel zis: am distrus USR, urmează PNL. Votaţi PMP!

  • Bine Base

   Pe ei și pe mama lor de galbenele Penaliste.

  • ROCK, atunci explica-ne si noua, prostilor de rand, de ce il vedem pe presedinte de 2-3 ori pe saptamana la TV ca sa ne explice dansul cum sta treaba cu COVID-ul si cu PSD-ul?! Nu, deci chiar sunt curios daca ai vreo explicatie logica.

 2. Rade ”Ciob de sticla de Chivas Regal sparta”…

  • Este Piratul Santajabil ?

   Ultimele 5 minute din link :

   https://youtu.be/SUGsqma8kbU

   A fost intrebat ….cu degetul la nas

 3. Ce a spus Basescu traducere : inchideti complect tara sa avem un colaps economic de proportii ca apoi guvernul din care va face parte si Base’ – PMP va lua imprumuturi de miliarde de Euro de la Banca Mondiala prin intermediul FMI, împrumuturile vor fi plătite de iobagii care poarta masca

 4. iti tremura izmenele petrov ca vin alegerile si nu prea ai sanse , este?

  • Atacuri sistematice la dreapta, candidaturi deschis declarate impotriva PNL si USRPLUS, pornind de la prezidentiale, locale si pana la parlamentare. Asta e cel care doreste alianta la nivel national pentru primarii si judete.
   Vezi Base ca te vor ajunge tradarile si lipsa de bun simt cu care o bagi in fata pe loaza de Eba. Procentutul iti tremura zdravan daca e participarea la vot macar cat media.

 5. Ratatul asta nu mai pleacă odata, acest zero să tacă din gură.

  • Mihai, fac pariu ca multi ratati, printre care te numeri si tu, l-ati votat pe Basescu in 2004 si in 2009. Acum il injurati, nu mai este bun? Pai de ce l-ati votat? Iti spun eu de ce, pentru ca sunteti niste distrusi, majoritatea care comentati pe acest site sunteti niste rebuturi ale societatii, prosti si frustrati.

 6. Petrov,turnătorule, nu crezi că suntem ingretosati de matale și ar cam trebui să ne cam lași! Ai fost președinte, gata ,lasă -ne!Ești un papagal ofuscat că se cam apropie ștreangul de „gruparea așa zisă Udrea-Andonic-Basescu ” și nu mai poți face nimic(!!!) și. ….daca coana Udrea vorbește ,ai belit-o!!!!

 7. USP (Uniunea Social Populara) sau UPS (Uniunea Popular Sociala), care din cele doua ar descrie mai bine alianta PMP-PSD?

 8. Incredibil, tot acest rahat ambulant vine sa ne dea lectii despre cum trebuie facute lucrurile. Este cu adevarat gretos si de neacceptat, o astfel de jerpelitura nu ar trebui sa fie luata in calcul nici macar de cainele sau, daramite de un om serios. Hai sictir, japita petroviana!

  • Este ca l-ai votat pe acest rahat in 2004 si in 2009? Cine sunteti voi pe langa Basescu? Niste rahati cu ochi.

 9. Este evident ca PMP nu este luat in seama de PNL pentru guvernare .de aici toate vorbele ,inutile dealtfel . Fiecare are perioada lui de glorie .acum a trecut . Banii sunt pe mina altora .PMP nu trece pragul la 65 de procente votanti

 10. Pandemia de lichele a inceput in 89!
  Cum este sa vrei sa ti tai mana cu care l ai vorat pe turnatorul asta jegos?

 11. „…Traian Băsescu, critici virulente…”

  Am avut câteva zile de liniște…

  Se apropie alegerile parlamentare, iar după campania zgomotoasă făcută de presă candidatului fără nici o șansă la alegerile locale, începe altă campanie.

  PMP, apendicele PSD, la fel precum ALDE, are mari șanse să nu intre în parlament. Traian Băsescu, a cărui carieră politică s-a încheiat după demersul său josnic de la alegerile locale, unde a sprijinit-o pe d-na G Firea, așteaptă o sentință în justiție. Apropiații domniei-sale sunt implicați în dosare penale șamd…

  Iar acum, este susținută, inclusiv de PROTV, pentru a fi aleasă în parlament, o persoană cu o educație și un CV discutabile, Elena Băsescu… Este o mizerie mass-media care, oricâți bani (furați din averea publică) ar plăti apropiații d-lui T Băsescu, provoacă un profund dezgust.

 12. Nu cred ca ex-presedintele mai pacaleste pe cineva. Ai ntrat in campanie pentru interese bine stabilite si evidente. Regretabila atitudinea acestuia.

 13. Piratul Petrov sticland se intoarce, mai bine ne spui și nouă care e treaba cu candida-ta EBA proasta satului

 14. E usor pentru Basescu sa critice din fata sobei in postura de chibit. Dar el cand a avut puterea timp de 10 ani a facut numai tampenii si a imbogatit-o pe amanta Udrea. Evident ca s-a imbogatit si pe sine, dar basescu poseda viclenia necesara si antrenata anii lungi la securitate, de a-si ascunde urmele. Doar Udrea si Anastase au fost printer cele vizibile si cu impunitate.

  • Cam așa ceva.
   ,,Nu sunt paturi la ATI”, ne zice, acuzator, tătucul. Da’ nu suflă o vorbă despre cîte paturi ATI s-ar fi putut achiziționa cu banii pe care i-a furat Lenuța lui. Și compania…

 15. Tot mapamondul e ingenunchiat de explozia pandemiei din toamna asta, ingrijorarile sunt peste tot, iar Basescu bate campii, ca sa acopere mizeria din PMP: candidatura odraslei analfabete pe listele PMP!
  Cat tupeu sa ai, impostor batran si fara pic de rusine, sictir!!!
  Ai facut r…..l praf cat ai fost Presedinte!!
  Trimite-o la munca pe pitipoanca ta, sunt Tineri romani cu Educatie solida si NU ajung nici in Parlament si nici la un loc de munca atat de bine platit, in schimb analfabeta ta odrasla, dupa ce a afcut Romania de ras la Brussels, va ajunge si in Parlamentul Romaniei sa continue sa se faca de ras!
  Sictir, jigodie ordinara!

  • Dacă era ,,jigodie” era bine pentru noi, că o goneam… și ar fi știut de frică… ghinionu’ e că e taman alt soi, adică cîine de luptă.
   Dar ai dreptate, dacă-i atît de real îngrijorat de soarta țărișoarei, ar fi fost normal să-și trimită analfabeta la muncă ,,la privat”, să producă oarece plus-valoare iar nu-n parlament, unde să toace cu succesuri ce produc alții.

 16. Cum sa razi de „Sica mandolina”, cand esti tatal analfabetei pitipoance EBA???!!!!

 17. Nu puteți suporta PMP, atunci votați PSD și PNL, dar după aia „ciocu mic”!

 18. Are sens ce zice….. Și totuși, când îmi aduc aminte de blonda spagara, parca sensul îmbracă alte forme!!! Lasa-ne, du-te și ocupa-te de nepoți. Timpul tău a expirat! Așa cum, in curând va expira și al lui Werner…. Am așa un feeling că Basescu asta joaca in tandem cu PSD. În prima fază le-a reușit, au rupt USR-ul la locale….. Sunt din același aluat FSN….

 19. Băse are dreptate dar asta nu-l face mai breaz decât Sică&Ficus. Într-adevăr, puterea în România a încăput pe mâna potlogarilor de varii spețe după ’89. E o boală națională și asta, la fel ca și preamărirea șmecheriei groase de către electoratul manelizat și șpăguit și promovarea neamurilor pe criterii oriental-otomane în toată încrengătura bizantină administrativ-politică românească prezentă în toate structurile, de la școli și spitale la poliție și ambasade.

 20. Ce sa l mai scoata din sarite?
  O tine langa ca…! Aveai ai mintea lui eba!

 21. Lasati politica.
  situatie e rosie si tinde sa devina neagra,
  Viteza de reactie a autoritatilor este 0.
  masca trebuie purtata corect de cand iesim pe usa casei, sau apartamentului, adica si pe holul blocului.
  Nu s-au luat masuri in piete, sensuri unice si departarea tarabelor.
  Oameni intra in supermarket cu turma, familia intreaga, chiar si pentru un suc, oamenii se saluta in cobtinuare prin atingere, strangeri de maini, nu pastreaza distanta in magazine sau pe strada, ies la plimbarii in locuri aglomerate.
  In magazine, oamenii se baga unul in altul, vorbesc tare se poarta gresit masca.
  Oamenii in varsta, ar trebui sa fie mai constienti si sa nu aglomereze magazinele pentru o legatura de patrunjel!

 22. Și Bica, Rizea, Ghiță, Udrea, etc, se călăuzesc în viața după principiul „fuga-i rușinoasă, dar e sănătoasă”.

 23. Batrânul turnător a scapat în lucernă.
  Cu creierul marinat se crede Napoleon.
  Ai fost degeaba presedinte.
  Hai sifon!!!!

 24. cred ca ar trebui toti cei care acum isi arata mania *proletara* sa marturiseasca cu cine au votat in 2004 si in 2009!

  accept ideea ca in 2004 te-ai putut insela, dar in 2009?

  parca o sa citesc aceleasi critici si dupa ce presedintele Iohannis va pleca de la Cotroceni!

  nici fostul presedinte, nici actualul nu ar fi putut conduce Tara fara votul cetatenilor!

  exista, prin urmare, o clara coresponsabilitate in actul guvernarii…a celui ales, dar si a alegatorului..

  • @stefan cel mic, mic de tot
   Indiferent cu cine au votat cititorii, daca au votat cu PSD, mare greseala au facut! Oricat de rau a fost Basescu, cu PSD ar fi fost mult mai rau. Garantat 100%, s-a vazut asta si dupa 2016!

 25. Zi-le, tăticuţule, să intru şi eu în Parlament, că doar n-oi fi mai toantă ca Veorica.

 26. Deci baietasul asta propune instaurarea unui regim totalitar pe termen nedeterminat (cine stie, poate vaccinul va fi disponibil peste 5 ani; sau poate niciodata); iar daca nu va merge, ce-ar sa faca apoi ? Mai mult totalitarism dupa modelul guvernului chinez.
  Ar trebui sa puna sloganul „PMP – varianta noastra de fascism in numele sistemului spitalicesc” 😀

 27. Petrov ai fi bun de a fi ministru sănătăți în FR.

 28. !Forum

  Sa va spun un secret, nimeni nu poate prezice viitorul…ce ar fi fost daca…

  afirmatia ca * cu PSD ar fi fost mult mai rau. Garantat 100%, s-a vazut asta si dupa 2016!* este o judecata de valoare, iar judecatile de valoare nu pot fi probate!

  ca o judecata sa fie probata ea trebuie sa fie constatativa, adica sa fie spusa in paradigma pozitivista, a masurarii..si nici atunci nu poti fi sigur de ea

  spre exemplu, despre guvernarea CDR s-a spus si se spune ca a fost foarte proasta, toti indicatorii economici si sociali arata asta…si totusi eu cred ca avea guvernare nu a fost catusi de putin atat de proasta cat arata imaginea, avand in vedere contextul social al vremii si presiunile la care a fost supusa…

  si apoi, va mai spun un secret din ce se spune in legatura cu deciziile politice…ele isi arata primele consecinte la minim 3 ani dupa ce ele au fost luate…

  cat priveste evaluarea guvernarii psd, ea nici nu se poate face devreme ce pandemia a dat peste cap societatea…ca sa poti spune ca o anumita decizie de-atunci a dat peste cap societatea, trebuie sa nu existe alti factori care sa o fi perturbat…ceea ce nu este cazul…

  afirmatia domniei-voastre tine de partizanatul politic, ar trebui, prin autoreflectie sa stiti asta..tine de ideologie..

  eu am scos in evidenta altceva, ca foarte multi dintre votanti fostului presedinte parca au uitat ca ei l-au legitimat pe domnul Basescu..

  o chestiune de minima moralitate ar fi trebuit sa-i faca sa taca…

  or standardele morale, cele legate de responsabilitatea votului, sunt practic nule in societatea noastra…

  noi pupam in fund si apoi vai, ne aratam apoi indignati ca fundul era murdar?

 29. Ce vede baba, of…
  – Traian Băsescu o susține pe Eba pentru Parlamentul României.
  – Traian Băsescu a inițiat, a susținut și susține în continuare ,,Parlamentul cu 300 de parlamentari”.
  Adică analfabeta ,,care este” ar avea loc între primii 300 de oameni ai nației ăsteia?!
  Și-apoi vine dom’ comandant să ne dea lecții – cu morgă, ca mai sus – despre cum tre’ condusă nava numită România…

 30. eba e chiar mai proasta decat dancila.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.