G4Media.ro

Fostul premier Ion Chicu anunță că revine în politică și lansează un…

Fostul premier Ion Chicu anunță că revine în politică și lansează un nou partid în Republica Moldova

Ion Chicu, fost premier al Republicii Moldova, a anunțat marți noapte că revine în politică și lansează o nouă formațiune politică, transmite Agora.md.

„Împreună cu mai mulți colegi am creat Grupul de inițiativă pentru înregistrarea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei. Obiectivul principal al PDCM constă în dezvoltarea și modernizarea Țării noastre Republica Moldova, prin consolidarea societății și integrarea statului nostru în Uniunea Europeană”, a scris Chicu pe Facebook.

Din echipa sa fac parte fosta ministră a Sănătății Viorica Dumbrpveanu, fostul șef de la Economie Anatol Usatîi, directoarea ODIMM, Iulia Costin, secretara generală a Guvernului, Lilia Ianconi, precum și alți șefi de direcții sau instituții guvernamentale, primari, directori de spitale.

În anunțul său, fostul șef al Guvernului a menționat că principalul deziderat al noului partid va fi integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

„Aceasta este singura posibilitate de a ne păstra statalitatea, de a crește nivelul de trai al oamenilor și de a valorifica oportunitățile de dezvoltare contemporană. Integrarea în UE este și unica șansă de reintegrare a regiunii transnistrene. Îmbunătățirea condițiilor de viață în Ţară este posibilă prin restabilirea ordinii stricte, în deplină concordanță cu principiile statului de drept. Într-un stat democratic și puternic nu există corupție, nu există încălcarea drepturilor omului și nici dezmăț politic și administrativ”, a mai punctat Ion Chicu.

Ion Chicu a fot premier al Republicii Moldova în perioada 2019-2020, consilier al președintelui pro-rus Igor Dodon în perioada iulie-noiembrie 2019 și ministru al Finanțelor în perioada 2018-2019.

În acest moment, criza politică din Republica Moldova se adâncește iar președintele Maia Sandu a anunțat, luni, că a sesizat Curtea Constituțională pentru „constatarea circumstanțelor” de dizolvare a Parlamentului, în vederea organizării alegerilor anticipate, după ce Parlamentul a eșuat să voteze un guvern în termenele legale.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter