G4Media.ro

Fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu: Dacă lucrurile merg ca în ultimele…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu: Dacă lucrurile merg ca în ultimele 12 luni, nu vom avea spitale regionale în 2027, nici gând / Când am venit la minister, ”spitalele regionale erau în faza studiilor de fezabilitate expirate, care costaseră 20 de milioane de euro”

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a declarat că dacă lucrurile merg în ritmul în care au mers în ultimele 12 luni, nu vom avea spitale regionale finalizate în 2027. El a făcut aceste declarații luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV.

”Am ajuns la punctul în care trebuie contractată proiectarea spitalelor, a fost semnată, lucrurile evolueză încet, încet în direcţia bună. dar în ritmul în care merge de când a preluat domnul Rafila mandatul, un dezinteres pe care numai dânsul îl poate justifica, lucrurile evoluează extrem de încet şi am văzut decaraţiile de zilele trecute că vom avea spitale regionale în 2027. Vă pot spune că lucrul acesta este fals, dacă lucrurile merg în ritmul în care au mers în ultimele 12 luni, ca să nu spun de mulţi ani în urmă, nu vom avea spitale regionale finalizate în 2027, nici gând”, a spus fostul ministru al Sănătăţii.

Vlad Voiculescu a precizat că ”merg lucrurile foarte încet” şi a dat ca exemplu Agenţia Naţională de Dezvoltare a infrastructurii sanitare, care trebuia să însemne o echipă separată care să livreze aceste spitale, care să conţină specialişti, dar care acum e populată de cadre de partid.

”În 18 luni se poate construi un spital regional, în momentul în care depăşeşti toată birocraţia”, a mai spus Voiculescu, precizând că ”în momentul acesta vorbim de întârzieri de 3, 4 sau 5 ani şi despre o structură în Ministerul Sănătăţii cu politruci pe care nu o vede construind nici până în 2027” aceste spitale. 

Voiculescu a mai spus că atunci când a venit la minister, ”spitalele regionale erau în faza studiilor de fezabilitate expirate, care costaseră în jur de 20 de milioane de euro”. 

Vlad Voiculescu a preluat, pentru a doua oară, funcția de ministru al Sănătății pe 23 decembrie 2020 în guvernul Florin Cîțu.

Întrebat câţi bani europeni au fost pierduţi în aceşti ani, Vlad Voiculescu a spus că este vorba probabil de miliarde de euro, şi nu numai pe sănătate.

”Dacă am fi avut acea echipă care să pregătească proiecte de spitale, am fi putut să atrage acei bani. Vă pot spune câţi bani vom piede, în PNRR, dacă lucrurile par să meară la fel, vom pierde până la un miliard de euro”, a mai spus Voiculescu. 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

18 comentarii

 1. domnu ace-brice, poate aveti de incendiat un spital, apoi de filmat un oscar despre coruptia care incendiaza, in ordinea asta.. si noi va retinem

  • Hai la pușcărie cu toți mafioții USL care au jefuit țara 33 de ani !

  • Trebuie „instituirea unui moratoriu” pentru încă 33 de ani ca să termine treaba banditii PCR-USL 😂😂😂😂😂😂😂😂

  • În schimb, mafia usr a cumpărat vaccinuri pentru 30 de pandemii, doar ca să le aruncam. Și ei vorbesc de corupție și incompetență …

  • Și dacă făceau spitale, de unde luau medici? Nu mai găsești sudori sau lăcătuși, darămite medici pentru 8 spitale regionale. Astea sunt aberații de prostit votanții.

  • Iertati-ma, oameni buni! Sunt un sharlatan. Sunt membru PNL si stiu ca vaccinurile le-a cumparat Câțu, dar pentru dezinformare sunt platit. Acum nu mai lipim afișe ci defăimăm USR-ul. Nu ne lasa sa fură.m

 2. Na dai pace! Cei cu dare de mana si cu respectul de sine se duc in Ungaria pt tratament iar cei cu buget urias merg in Austria.Cele doua tari sunt favorite in topul romanilor care vor un tratament adecvat ,chit ca au cotizat o viata intreaga la sistemul de sanatate. Sa traiasca ungurii si austriecii(din banii romanilor batjocoriti de politicul din tara) mult si bine! Pentru muritori de rand le pot dori doar multa sanatate iar daca se imbolnavesc …vorba mutului „ghinion”.

 3. Studiile de fezabilitate expirate sunt risipa de ban public.
  Cineva trebuie sa plătească pentru ele pe art 297 Cod Penal – Abuz in serviciu. Punct.

  • Nu pune problema in mod retoric. Vezi cine era ministru in guvernul ponta, nu trebuie sa cauti foarte departe. banicioiu il cheama.

 4. De ce aceasta cutuma a risipei de bani publici si mai nou de fonduri europene?

  Pentru toti funcționarii publici cinstiti:
  Dacă nu ai resurse sa performezi in instituție la nivelul așteptat, raportează
  1. loazele angajate pe pile care nu fac nimic si trebuie sa faci tu su părticica lor si
  2. contractele prin care se plateste pt expertiza externa încheiate cu firme căpușa unde patronul își retine 50% din contract si nu face nimic, iar expertul trebuie sa lucreze doar pe 10-20% din venit deci îți livrează de maxim 40%, deci pierzi performanta si competente si extern, si intern. Care rezulta in risipa!

 5. Românii nu vor spitale, ci pensii speciale, de aceea votează PSDNL 55%.

 6. Lasă că ai facut tu spitale dă pă FB! 😂

 7. Mai dam alte 20 milioane de euro inca o data. Dacii liberi indura orice. Sfanta inconstienta ii costa pe unii viata. Selectia naturala o face acum inteligenta, nu muschii.

 8. Nu vom vedea spitale regionale nici in 25 de ani, in locul lor vor fi demolate altele si nu se doreste. Mergem cu lenea, coruptia, nosocomialele pe mai departe. Cine moare mai repede cu atat mai bine, nu mai primeste pensia si contributia o ia ststul.