G4Media.ro

Fostul ministru de Finanțe Dan Vîlceanu avertizează că inflația poate ajunge la…

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Fostul ministru de Finanțe Dan Vîlceanu avertizează că inflația poate ajunge la 20% în luna octombrie: ”Ministrul Finanţelor să prezinte urgent un pachet de măsuri”

Deputatul PNL Dan Vîlceanu, fost ministru al Investiţiilor, i-a cerut, miercuri, ministrului Finanţelor să prezinte urgent un pachet de măsuri pentru a reduce inflaţia, altfel, până în octombrie va depăşi 20%, după ce rata anuală a inflaţiei a ajuns în luna aprilie la 13,8%. Liberalul afirmă că lipsa măsurilor va însemna şi că statul se va împrumuta şi mai mult, la dobânzi mai mari, iar aceste împrumuturi, mai devreme sau mai târziu, vor fi plătite de români, prin taxe mai mari.

”Rata anuală a inflaţiei în luna aprilie este 13,8%, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Îi cer ministrului Finanţelor să prezinte urgent un pachet de măsuri pentru a reduce inflaţia, altfel, până în octombrie va depăşi 20%. Creşterea preţurilor şi dobânzilor îi afectează cel mai mult pe cei cu venituri mici”, spune fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

El afirmă că, ”dacă nu vom face nimic, va fi o presiune şi mai mare pe bugetul de stat, care va înregistra o creştere a cheltuielilor cu dobânzile”.

”Dovadă că acum câteva zile Ministerul Finanţelor s-a împrumutat la o dobândă de 7,93%. La finalul lunii noiembrie, anul trecut, dobânzile se situau între 5 şi 5,6%”, explică el.

Potrivit lui Vîlceanu, ”lipsa măsurilor va însemna şi că statul se va împrumuta şi mai mult, la dobânzi mai mari, iar aceste împrumuturi, mai devreme sau mai târziu, vor fi plătite de români, prin taxe mai mari”.

”Deja ministrul Finanţelor şi un secretar de stat din acelaşi minister ne povestesc despre introducerea impozitului progresiv şi eliminarea cotei unice. Despre riscul creşterii preţurilor şi dobânzilor am discutat încă de la formarea acestei coaliţii şi am subliniat că trebuie să luăm măsuri pentru a nu ajunge în această situaţie”, mai spune Dan Vîlceanu în postare.

sursa: News.ro, Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. mafia PNL PSD au distrus Romania cu inflatie de 20% facturi gigantice la utilitati si preturi explodate un dezastru national aceasta guvernare a plagiatorilor maCiuca – Bode – Yok-hannis

  • Benzina, motorina se vor mai scumpi, vor depăși 10 lei pe litru.

  • Din 8 lei cat e litrul acum, 4 merg la stat. Si ei „nu poate face nimic”…

  • Lasa ca la ce consumi tu pentru tourette intens nu cresc preturile 😉

  • mugetar stim ca esti o conserva ruZnaca care mananca ca .cat aici deci poti s-o s00gi!

  • LACUSTELE ASTEA AU DUBLAT CHELTUIELILE BUGETARE IN ULTIMII 2-3 ANI.
   PENSII SPECIALE PESTE PENSII SPECIALE, CUMULARZI PESTE CUMULARZI.

  • gicu, si tu ti-ai adus sora sau copilul sa lucreze cu tine la primarie, asa cum am vazut ca se face?

 2. Așa „da” ministru! Nu poate dormi noaptea de dorul cetățenilor…!

 3. Ce priceput este acum?! Sa mori de ras, a aflat si cum este cu salariul minim!

 4. Ce masuri pot fi luate?
  O lume intreaga a tiparit si tipareste bani. Sa fie astea consecintele, accelerate cu cat mergi mai spre marginile lumii?

 5. oamenii trebuie sa inteleaga ca ei, politicienii, VOR inflatie. vor sa platim mai mult, vor bani mai multi. inflatia e TAXA mascata

 6. Observați că lumea e mulțumită cu prețul de 9 lei/Ltr la carburant? Pai nu a fost diversiunea cu 11 lei pe litru? Nu-i bucurie că e doar 9 lei? Nu mai rețin bine anul 2012-2014 era barilul de petrol 150$ și am cumpărat motorina cu 6,25 lei/ Ltr., acum e pe la 105 $ barilul de petrol.