G4Media.ro

Fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon, riscă șase luni de închisoare

Fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon, riscă șase luni de închisoare

O pedeapsă de șase luni de închisoare a fost cerută luni, 17 octombrie, împotriva fostului consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon, condamnat în iulie pentru obstrucționarea anchetei privind asaltul de la Capitoliu. Un judecător urmează să pronunțe vineri, la Washington, sentința împotriva bărbatului de 68 de ani, o figură importantă a populismului de dreapta din Statele Unite, potrivit Le Figaro.

Pe măsură ce termenul limită se apropia, procurorii au subliniat „sfidarea, reaua credință și disprețul” de care a dat dovadă Steve Bannon din momentul în care a fost citat de comisia Camerei care investighează atacul din 6 ianuarie 2021.

Unul dintre arhitecții victoriei lui Trump

Pentru că și-a menținut această atitudine până la capăt, „ar trebui să fie condamnat la șase luni de închisoare – maximul pe scara pedepselor – și la o amendă de 200.000 de dolari”, au adăugat procurorii, într-un document anexat la proces. Steve Bannon este considerat unul dintre arhitecții victoriei lui Donald Trump din 2016. Chiar și după ce a fost îndepărtat de la Casa Albă, în august 2017, a rămas apropiat de președinte și a făcut un schimb de opinii cu acesta cu o zi înainte de atacul asupra sediului Congresului.

Pentru a afla natura discuțiilor lor, comisia de anchetă parlamentară însărcinată să facă lumină asupra rolului lui Donald Trump în acest incident l-a citat pe Steve Bannon să depună mărturie și să prezinte documente. Acesta a refuzat, invocând dreptul președinților de a păstra secrete anumite conversații, fapt pentru care a fost acuzat de „obstrucționarea” activității Congresului.

La procesul său din iulie, desfășurat la un tribunal federal din Washington, nu a prezentat niciun martor și nu a vorbit. Jurații l-au găsit vinovat după mai puțin de trei ore de deliberare.

De asemenea, el se confruntă cu acuzații de fraudă în New York, în cadrul unei anchete privind un efort de strângere de fonduri pentru construirea unui zid între SUA și Mexic, una dintre principalele promisiuni de campanie ale lui Donald Trump.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ești atât de spălat pe creier, încât crezi că cei mai mari trădători ai Americii sunt dizidenți. Ăștia vroiau să răstoarne democrația și să-l instaleze dictator pe Trump! Trezește-te! Ești spălat pe creier în cultul trumpist!

  2. Rittenhouse a omorât cu o armă militară, minor și civil fiind, 2 oameni și a rănit grav un al treilea, omeni care erau neînarmați. ”Dizidentul” dumitale a fost achitat de un judecător care avea ca semnal la telefon un cântec alt-right. S-a justificat și pentru asta a fost achitat, spunând că a crezut că victimele au vrut să-l atace. Ultima victimă, un asistent medical, a vrut să-i acorde prim-ajutor celei de-a doua victime. Bannon are un proces de delapidare, deoarece a folosit în scop personal banii colectați pentru construirea unui zid la granița cu Mexicul. Derek Chauvin a sugrumat un om cu greutatea propriului corp. Halal dizidenți! Sau, după dumneata și Dragnea, Năstase ejusdem farinae sunt tot dizidenți nu?