G4Media.ro

Fostul comisar de poliție Petru Pitcovici, achitat în dosarul privind favorizarea traficantului…

Fostul comisar de poliție Petru Pitcovici, achitat în dosarul privind favorizarea traficantului de droguri Dan Chioru / Pepi este partenerul Simonei Ciulavu, implicată în dosarul de mită de la vârful Unifarm

Fostul comisar de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție a MAI, Petru Pitcovici, zis Pepi, a fost achitat definitiv de Curtea de Apel București într-un dosar în care era acuzat de favorizarea traficantului de droguri Dan Sandu Simion (zis Dan Chioru), potrivit deciziei CAB de azi. Pitcovici fusese achitat și la Tribunalul București, iar acum CAB a respins apelul DIICOT.

În schimb, judecătorii Curții de Apel București l-au condamnat pe interlopul Dan Chioru la 8 ani și 8 luni de detenție efectivă pentru trafic de droguri de mare risc. Inițial, Tribunalul București îl condamnase pe Dan Chioru la 11 ani de detenție.

”Schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în materialitatea lor în actul de sesizare, în sarcina inculpatului Simion Dan Sandu (…), inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă finală de 8 ani şi 8 luni închisoare (…)

Deduce din pedeapsa principală aplicată inculpatului Simion Dan Sandu, aceea de 8 ani şi 8 luni închisoare, durata reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu, începând cu data de 20.05.2016 şi până la data de 11.10.2018.

(…) Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu contravin prezentei (…) Respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT Structura Centrală”, se arată în decizia CAB.

Petru Pitcovici a fost arestat preventiv în 2012 și condamnat definitiv în 2017 la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul DNA “Băneasa” al omului de afaceri Puiu Popoviciu.

În 2016, Pitcovici a fost arestat și în dosarul de trafic de droguri al lui Dan Chioru. Pitcovici a fost acuzat că l-ar fi avertizat pe interlop că era filat.

Potrivit riseproject.ro, Petru Pitcovici, zis Pepi, este iubitul Simonei Ciulavu, patroana firmei BSG Business Select, căreia – potrivit unor surse judiciare – directorul suspendat al Unifarm Adrian Ionel i-ar fi cerut șpagă 760.000 de euro ca să încheie un contract pentru achiziția a 3 milioane de măști și 260.000 de combinezoane din Turcia la debutul pandemiei de coronavirus. Firma ar fi livrat Unifarm 1 milion de măști neconforme, apoi contractul a fost reziliat, iar mita nu s-a mai dat.

Negocierile privind șpaga s-ar fi purtat la restaurantul Bârlogul Lupilor din Drumul Taberei și ar fi fost intermediate de turcul Andre Jaderian, unul dintre denunțătorii lui Adrian Ionel și coleg de lojă masonică cu acesta.

Riseproject.ro a publicat pe Facebook imagini cu pregătirile din Turcia ale transportului de măști de către firma BSG Business Select pentru Unifram, în care poate fi văzut chiar Petru Pitcovici, lipind etichete pe cutii.

Partenera lui Pepi, Simona Ciulavu, a fost arestată în dosarul privind clanul Sportivilor și condamnată ulterior la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracțional organizat.

Cine e traficantul Dan Sandu Simion zis Dan Chioru. Este considerat unul dintre cei mai temuți interlopi din București. Potrivit DIICOT, el și-ar fi condus operațiunile de trafic de droguri dintr-un cavou din București.

În martie 2018, când l-a condamat la 11 ani de detenție, Tribunalul București a decis și confiscarea de la Dan Chioru a 9,64 grame de cocaină.

În schimb, judecatorul a respins cererea DIICOT privind confiscarea specială de la traficant a 600 euro și cererea privind confiscarea extinsă ”a unui ceas marca „ROLEX”, de culoare argintie, decorat cu pietre de culoare roșie-vișinie și albastră”, a 4862 lei și a 2 telefoane Samsung și Iphone.

Judecătorul a ridicat sechestrul și i-a restituit traficantului aceste bunuri. Vezi aici.

Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

Foto: Petru Pitcovici (Agerpres / Liviu Șova)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. CCR A MAI RIDICAT UN ZID PENTRU PROTECTIA INFRACTORILOR !

    MAFIA PARTIDULUI SI SECURITATII ARE ACUM SUB TALPA BOCANCULUI JUSTITIA. CARE EXECUTA TOT, INTOCMAI SI LA TIMP!

  2. Frumos. Deci cum se justifica achitarea ?

  3. Poliția și-a dat drumul la viață.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.