G4Media.ro

Fostul comandant suprem al NATO pentru Europa: Decesele generalilor ruși arată „incompetența…

Sursa foto: Kremlin.ru

Fostul comandant suprem al NATO pentru Europa: Decesele generalilor ruși arată „incompetența uluitoare” a armatei Moscovei / Nu am mai văzut o pierdere atât de semnificativă de generali în timpul unui conflict în toată istoria modernă

Un fost comandant NATO consideră că pierderea fără precedent a unor militari ruși de rang înalt în Ucraina este rezultatul „incompetenței uimitoare” a armatei Moscovei, transmite BBC.

Vorbind duminică la postul de radio american WABC 770 AM, amiralul James Stavridis a declarat că, în opinia sa, eforturile armatei ruse în Ucraina au fost de o „performanță proastă până acum”, afirmând că au pierdut cel puțin o 12 generali de top în ultimele două luni.

Fostul comandant suprem al NATO pentru Europa a criticat Rusia pentru „masacrarea” civililor ucraineni și comiterea de crime de război de-a lungul „invaziei sale ilegale asupa unui vecin”.

Stavridis spune că nu a mai văzut o pierdere atât de semnificativă de generali de armată în timpul unui conflict în toată istoria modernă.

Rusia a pierdut o serie de ofițeri de rang înalt de-a lungul războiului.

În ultimele zile au apărut informații că șeful Statului Major al armatei, Valeri Gerasimov, s-ar fi deplasat el însuși pe linia frontului în cursul săptămânii trecute, rapoartele susținând că a fost apoi evacuat ieri de pe câmpul de luptă din Harkov, după ce ar fi fost rănit.

Sursa foto: Kremlin.ru

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Si la noi e plin de generali de carton ca maCiuca plagiatori facuti generali de Iliescu ca sa incaseze pensii speciale. Asta e modelul ruZnac pe care ne-a dus PCR-FSN-PSD-PNL

  • stai calm ca ciuca inca mai merita cat de cat, macar a fost pe front in alte tari. altii insa nici nu stiu cum arata frontul.

  • Da stie cum arata frontul din spatele budei din baza americanilor unde a stat ascuns si-a numarat izmene. La celalalt pr0stac n-are sens sa-i raspund ca e troll@cheu ruZnac!

 2. Dacă or fi și ai lor tot de carton ca ai noștri…..

 3. Acum e greu de apreciat dacă este (doar) o reușită a armatei Ucrainene sau o realizare planificată in cadrul ”operațiunii speciale” a lui Putin.

  • Eu încep să cred că pe unii din ei îi omoară FSB.

 4. Avand in vedere ca sunt 40 de state vs rusia (cu china si india) mai pica si greii, doar e raz boi mondial

 5. Pai daca to vrem sa ajutam Ucraina eu zic sa le trimitem din generalii noștri de carton. Nu multi, doar jumate.
  Mai scăpam si noi de câteva pensii speciale.

 6. Amiralul văd că ține cu ursul